Sebastian Ghita vrea sa participe la procesele din Romania prin videoconferinta

Marti, 09 Mai 2017, ora 15:36
1284 citiri

Avocatii lui Sebastian Ghita au declarat marti la ICCJ ca fostul deputat vrea sa asiste prin videoconferinta la procesele pe care le are deschise in instantele din Romania, el fiind incarcerat intr-un penitenciar din Belgrad.

La termenul de marti al procesului in care Ghita este judecat alaturi de fostul primar al Ploiestiului Iulian Badescu, avocatii fostului deputat au spus ca acesta este inchis in penitenciarul central din Belgrad.

Avocatii au precizat ca au luat legatura cu Sebastian Ghita, iar acesta le-a transmis ca vrea sa asiste la desfasurarea procesului printr-un sistem de videoconferinta.

Judecatorii au amanat procesul pentru data de 6 iunie si au dispus citarea lui Ghita prin intermediul Ministerului Justitiei, la penitenciarul din Serbia.

Tot pe 6 iunie se va discuta si cererea DNA de emitere a unui al treilea mandat de arestare in lipsa pe numele fostului deputat.

DNA a cerut acest nou mandat de arestare in dosarul in care Sebastian Ghita este judecat pentru ca l-ar fi mituit pe Iulian Badescu, fost primar al municipiului Ploiesti.

In iulie 2015, Sebastian Ghita a fost trimis in judecata in acest dosar pentru dare de mita, instigare la abuz in serviciu avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit si spalare de bani, iar Iulian Badescu este acuzat de luare de mita si abuz in serviciu avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit.

Potrivit DNA, in cursul anului 2013, Badescu, in calitate de primar al Ploiestiului si ordonator principal de credite, instigat de Sebastian Ghita, a acordat ilegal unui club sportiv sustinut de cel din urma - CSU Asesoft Ploiesti - o finantare nerambursabila suplimentara de la bugetul local in suma de 1.500.000 lei.

Sebastian Ghita a fost retinut la Belgrad. S-a legitimat cu acte falseMinisterul Justitiei a trimis 475 de pagini in Serbia pentru extradarea lui Ghita. De ce s-a prelungit termenulDNA cere mandate de arestare pe numele lui Sebastian Ghita in alte doua dosareTermenul de extradare din Serbia a lui Sebastian Ghita a fost prelungitSebastian Ghita, greu de extradat: Ce pasi mai trebuie facuti ...citeste mai departe despre "Sebastian Ghita vrea sa participe la procesele din Romania prin videoconferinta" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ghita videoconferinta proces, #Ghita proces Iulian Badescu, #Ghita proces DNA, #Ghita proces Romania, #Ghita arest Belgrad , #Stiri Administratie