Secretarul de stat al SUA a vrut sa stie ce se intampla cu rachetele Patriot. Melescanu: I-am spus ca sunt probleme de cvorum, din cand in cand

Luni, 20 Noiembrie 2017, ora 13:08
952 citiri
Secretarul de stat al SUA a vrut sa stie ce se intampla cu rachetele Patriot. Melescanu: I-am spus ca sunt probleme de cvorum, din cand in cand
Foto: Arhiva Facebook/MAE

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, a declarat, luni, ca secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, care saptamana trecuta a facut o escala neanuntata in Romania, l-a intrebat ce s-a intamplat cu cvorumul de la sedinta precedenta a Comisie de Aparare din Senat, pe a carei ordine de zi se afla proiectul de lege privind achizitia rachetelor Patriot.

Intrebat daca a discutat cu Tillerson achizitia rachetelor Patriot, Melescanu a sustinut ca nu.

"Insa m-a intrebat cum a fost cu cvorumul, saptamana trecuta, si i-am spus ca sunt probleme de cvorum, din cand in cand. In niciun caz nu se refera la subiectul in sine si coalitia actuala de guvernare are o majoritate confortabila in Parlament, deci probabil cum i-am spus eu: saptamana viitoare, deci azi vom avea si avizul cu raportul comisiei, dar si posibil adoptarea in plenul Senatului", a raspuns Melescanu, luni, inaintea sedintei Comisiei de Aparare din Senat, in care s-a facut in cele din urma primul pas pentru achizitia rachetelor Patriot.

Totodata, ministrul de Externe a precizat ca nu s-a pus problema blocarii achizitiei rachetelor Patriot in Parlament.

"A fost o discutie relativ scurta cu ocazia unei escale tehnice la Bucuresti, dar din punctul meu de vedere a fost un semn foarte bun. Atmosfera a fost foarte buna si unul dintre primele lucruri pe care le-am facut a fost sa-l invit pe domnul Tillerson sa faca si o vizita oficiala in Romania", a mai spus Melescanu, referitor la intalnirea cu secretarul de stat al SUA.

Amintim ca saptamana trecuta, marti, niciunul dintre senatorii PSD-ALDE nu s-a prezentat la sedinta Comisiei de aparare si ordine publica din Senat, pe ordinea de zi aflandu-se proiectul de lege care priveste achizitia sistemului de rachete Patriot. In lipsa senatorilor PSD-ALDE, sedinta nu a avut cvorum si legea nu a putut fi dezbatuta.

Cum incidentul a avut loc a doua zi dupa ce DNA a inceput urmarirea penala pe numele lui Liviu Dragnea in dosarul TelDrum, Opozitia a acuzat ca aceasta actiune ar fi razbunarea liderului PSD.

In urmatoarea zi la Bucuresti a aterizat secretarul de stat Rex Tillerson. Oficial s-a spus ca doar a facut o escala la intoarcerea din turneul din Asia, insa specialistii au aratat ca astfel de "conincidente" nu exista.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, joi seara, ca membrii PSD si ALDE ai Comisiei senatoriale de aparare care au lipsit de la sedinta in care urma sa se discute legea de achizitie a rachetelor Patriot au trebuit sa ...citeste mai departe despre "Secretarul de stat al SUA a vrut sa stie ce se intampla cu rachetele Patriot. Melescanu: I-am spus ca sunt probleme de cvorum, din cand in cand" pe Ziare.com

#Melescanu Rex Tillerson rachete patriot cvorum, #PSD boicot rachete Patriot SUA , #Stiri Administratie