"Securismul" de ieri si de azi

Joi, 20 Octombrie 2016, ora 09:22
841 citiri
"Securismul" de ieri si de azi

La 27 de ani de la caderea comunismului, societatea romaneasca inca dezbate obsesiv problema fostilor colaboratori ai Securitatii.

Acuzatiile de colaborare sunt puse pe agenda publica cu precadere in perioada alegerilor si acapareaza rapid opinia publica din Romania.

Daca alte teme ale trecutului au fost in mare parte abandonate, obsedanta idee a colaborationismului inca mistuie jocul politic, fiind folosita ca metoda de santaj public si politic, atunci cand este nevoie si poate decide soarta unui adversar politic.

"Sindromul securismului", aparut in primii ani ai tranzitiei, dainuie si astazi in mentalul colectiv, iar una dintre explicatii sta in neasumarea unui proiect complet de lustratie in 1989 sau aplicarea prevederilor Punctului 8 ale Proclamatiei de la Timisoara, care cerea scoaterea reprezentantilor fostului regim comunist din viata publica si politica.

Daca in prima decada a democratiei vorbeam de mostenirea cadrelor fostelor structuri comuniste in noul aparat de ...citeste mai departe despre ""Securismul" de ieri si de azi" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#colaboratori Securitate, #colaboratori securitate comunism , #Stiri Administratie