Sef din ANAF trimis in judecata pentru luare de mita

Marti, 28 Noiembrie 2017, ora 17:31
1134 citiri
Sef din ANAF trimis in judecata pentru luare de mita
Foto: Arhiva Ziare.com

Ancuta Anda Macovei, seful Directiei IT din cadrul ANAF, a fost trimisa in judecata, in stare de arest la domiciliu, pentru luare de mita in forma continuata. Fapta a fost comisa pe vremea cand aceasta detinea aceeasi functie in cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor, cand ar fi pretins de la doi oameni de afaceri 25% din valoarea unor contracte de mentenanta software.

Procurorii DNA au anuntat, marti, ca s-a dispus trimiterea sa in judecata, in stare de arest la domiciliu, la data faptei director al Directiei Tehnologia Informatiei, Comunicatii si Statistica Vamala din cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor, in prezent director suspendat al aceleiasi structuri din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Aceasta este acuzata de luare de mita in forma continuata.

Potrivit DNA, in anul 2010, in calitate de director al Directiei Tehnologia Informatiei, Comunicatii si Statistica Vamala din cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor, Ancuta Anda Macovei a pretins de la reprezentantii a doua societati comerciale un procentaj de 25% din valoarea unor contracte de mentenanta software pentru ca, in schimb, sa organizeze procedura de licitatie astfel incat sa fie castigata de o asociere din care faceau parte si cele doua firme, sa asigure buna derulare a contractelor si efectuarea platilor aferente.

Din suma ceruta, Ancuta Anda Macovei a primit, in perioada 2010 - 2014, suma totala de 1.054.721 euro (care include si contravaloarea unei deplasari in SUA si alte bunuri materiale de valoare). In acelasi context, Macovei a mai primit alte 14 bunuri materiale evaluate la 4.300 euro si 22.502 lei.

In cauza s-a dispus luarea masurii asiguratorii a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile si imobile detinute Ancuta Anda Macovei, respectiv asupra sumelor de bani existente in conturile bancare deschise pe numele sau.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

In 5 octombrie, procurorii DNA au dispuse retinerea pentru 24 de ore a lui Macovei, ulterior aceasta fiind plasata in arest la domiciliu. ...citeste mai departe despre "Sef din ANAF trimis in judecata pentru luare de mita" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sef IT ANAf mita, #Ancuta Anda Macovei ANAf mita, #Ancuta Macovei arest domiciliu , #Stiri Administratie