Sefa CSM, despre avizarea ordonantei Iordache: Trebuie sa chibzuim, nu luam hotarari la presiunea impulsurilor

Miercuri, 01 Februarie 2017, ora 09:29
5533 citiri
Sefa CSM, despre avizarea ordonantei Iordache: Trebuie sa chibzuim, nu luam hotarari la presiunea impulsurilor
Foto: captura video CSM

Miercuri dimineata are loc sedinta Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru avizarea ordonantei privind modificarea Codurilor Penale - adoptata noaptea, pe furis, de Guvernul Grindeanu, iar presedintele acestei institutii, Mariana Ghena, a spus ca trebuie chibzuit, pentru a nu fi luate hotarari pripite.

"Este programata sedinta cu ordinea de zi, asa cum am conceput-o aseara, fiind solicitata OUG privind modificarea Codului Penal si de Procedura Penala. Vom vedea care este solutia pe care o vom pronunta", a declarat Ghena, inainte de inceperea sedintei, care este prezidata de Klaus Iohannis.

Ramai alaturi de noi pentru a afla LIVE cele mai noi reactii, declaratii si posibile scenarii in legatura cu ordonanta Iordache

Intrebata ce se mai poate face pentru intoarcerea OUG, Ghena a spus: "Trebuie sa chibzuim, nu luam hotarari la presiunea impulsurilor si a situatiei".

Legat de modul in care a fost adoptata ordonanta, la ceas de seara, Mariana Ghena a comentat: "Graba, mare graba".

Consiliul Superior al Magistraturii considera ca adoptarea, marti seara, a proiectului pentru modificarea codurilor penale, in conditiile in care plenul CSM ar urma sa se intruneasca abia miercuri dimineata pentru a-l aviza, reprezinta o nesocotire grava a dispozitiilor legale, declara, la Realitatea TV, Daniela Leca, purtatorul de cuvant al CSM.

Anterior sedintei de marti a Guvernului, ministrul Justitiei a cerut Consiliului sa dea un aviz proiectului, intr-o sedinta convocata pentru miercuri la ora 9:00, a amintit Leca.

La randul sau, procurorul general Augustin Lazar a atras atentia, miercuri dimineata, ca derapajul constitutional este unul foarte clar, asa ca Avocatul Poporului trebuie sa conteste ordonanta la CCR. ...citeste mai departe despre "Sefa CSM, despre avizarea ordonantei Iordache: Trebuie sa chibzuim, nu luam hotarari la presiunea impulsurilor" pe Ziare.com

#sedinta CSM ordonanta, #presedinte CSM ordonanta , #Stiri Administratie