Sefa CSM, la bilantul DNA: Am judecat multe cauze de coruptie, dar niciodata fabricate

Joi, 23 Februarie 2017, ora 12:31
1138 citiri
Sefa CSM, la bilantul DNA: Am judecat multe cauze de coruptie, dar niciodata fabricate
Foto: Arhiva Digi 24 TV

Presedintele CSM, Mariana Ghena, care este si reprezentant al instantei supreme in consiliu, a declarat joi, la bilantul DNA, ca a judecat cauze de coruptie in care a dispus si achitari, insa niciodata nu a judecat dosare fabricate.

"DNA este o structura dinamica a sistemului judiciar. Coruptia poate fi un factor de erodare a statului, statul trebuie sa controleze cantitativ si calitativ efectele acestui fenomen infractional.

Ar fi mai putin costisitor daca actiunile de preventie ar prevala celor de combatere. Activitatea institutiilor de aplicare a legii si-a dovedit eficienta prin cresterea de la an la an a numarului de dosare si a numarului de persoane condamnate definitiv. Munca procurorilor si magistratilor nu este deloc comoda sau lipsita de expunere.

CSM a intervenit si va interveni prompt in toate situatiile cu potential de afectare a independetei Justitiei si magistratilor. Justitia se infaptuieste prin instantele judecatoresti. CSM este constient de rolul important in sprijinirea luptei anticoruptie.

Ca judecator, am judecat multe cauze de coruptie si am pronuntat si achitari, dar niciodata nu am judecat cauze prefabricate, fabricate. Care ar mai fi menirea noastra de magistrati chemati sa respecte si sa aplice legea?", a spus Ghena la bilantul DNA.

Mariana Ghena este reprezentantul instantei supreme in CSM, fiind aleasa presedinte al Consiliului pentru anul 2017.

Urmareste LIVE declaratiile de la sedinta de bilant a DNA

Kovesi a facut bilantul pe 2016: Au fost atacuri fara precedent la adresa DNA

Iohannis, la bilantul DNA: Cetatenii nu mai tolereaza minciuna, coruptia sau compromisul. Romania a devenit sursa de inspiratie pentru altii

DNA a pus sechestru pe proprietati din Franta si Spania de 4 milioane de euro. A blocat conturi din Cipru, Elvetia si Germania ...citeste mai departe despre "Sefa CSM, la bilantul DNA: Am judecat multe cauze de coruptie, dar niciodata fabricate" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#CSM bilant DNA dosare fabricate , #Stiri Administratie