Sefa Inaltei Curti crede ca s-ar justifica o ordonanta de urgenta pentru pragul la abuzul in serviciu

Luni, 12 Iunie 2017, ora 16:42
995 citiri
Sefa Inaltei Curti crede ca s-ar justifica o ordonanta de urgenta pentru pragul la abuzul in serviciu
Foto: captura video Ministerul Public

Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, judecatorul Cristina Tarcea, a declarat luni ca in acest moment "sunt premature" discutiile privind pragul pentru abuzul in serviciu, pentru ca nu exista motivarea Curtii Constitutionale, insa pragul ar putea fi unul mic, iar adoptarea unei ordonante de urgenta ar putea fi justificata.

Intrebata despre cat de mare ar trebui sa fie pragul valoric, Tarcea a precizat ca trebuie sa vedem ce au avut in vedere judecatorii constitutionali cand au dat decizia.

"Este foarte greu de spus acest lucru, cu atat mai mult cu cat nu a aparut inca motivarea deciziei CCR, pentru ca atata timp cat doar chestiunea pragului a facut obiectul ei de analiza, probabil vor exista anumite detalii privind acest aspect al pragului. Si atunci, in functie de asta, cred ca se poate discuta.

Cred ca acum sunt premature discutiile cu privire la nivelul pragului, pentru ca, daca CCR a avut in vedere un grad redus de pericol social al faptei, sigur pragul trebuie sa aiba un cuantum relativ mic. Daca a avut in vedere alte aspecte, cuantumul poate diferi fata de ceea ce a avut in vedere CCR", a afirmat Cristina Tarcea, la iesirea de la CSM.

Cu privire la stabilirea unui prag prin ordonanta de Guvern, presedintele ICCJ a spus ca se justifica la momentul la care exista o urgenta.

"Ordonanta de urgenta a Guvernului se justifica intotdeauna cand exista o urgenta. Prin urmare, daca institutia abuzului in serviciu, astfel cum a fost conturata de CCR, nu poate fi pusa in aplicare de instanta decat in urma unei modificari legislative, si din punctul meu de vedere conditia urgentei ar putea fi indeplinita", a precizat Cristina Tarcea.

Citeste mai multe despre:

CCR anunta oficial ca lasa Parlamentul sa stabileasca prag pentru abuzul in serviciuGrindeanu si Toader anunta ca guvernul va fi cel care va stabili pragul pentru abuzul in serviciu, dupa decizia CCRIohannis tot nu e de acord cu pragul la abuzul in serviciu: Specialistii vor dezbate, astept deznodamantulIordache vrea prag destul de mare la abuzul in serviciu, ca sa nu se mai faca "dosare penale aiurea". Poate fi 400.000Macovei spune ca pragul pentru abuzul in serviciu ar incalca Conventia ONU ...citeste mai departe despre "Sefa Inaltei Curti crede ca s-ar justifica o ordonanta de urgenta pentru pragul la abuzul in serviciu" pe Ziare.com

#Tarcea prag abuz serviciu, #Tarcea ordonanta abuz serviciu , #Stiri Administratie