Seful ANI, Horia Georgescu, retinut: Prejudiciu de 75 de milioane de euro - acuzatiile oficiale ale DNA

Luni, 16 Martie 2015, ora 14:36
1119 citiri
Seful ANI, Horia Georgescu, retinut: Prejudiciu de 75 de milioane de euro - acuzatiile oficiale ale DNA
Foto: Facebook/Horia Georgescu

Horia Georgescu, presedintele Agentiei Nationale de Integritate (ANI), a fost retinut pentru 24 de ore intr-un dosar care vizeaza activitatea sa, in perioada 2008-2009, la ANRP. Georgescu este acuzat de 3 infractiuni de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave.

In rechizitoriul de retinere se arata ca Guvernul Romaniei a sesizat, in ianuarie 2015, DNA cu privire la faptul ca, in perioada 2008 - 2009, rapoartele de evaluare a imobilelor pentru care s-au acordat despagubiri nu au respectat cerintele standardelor internationale de evaluare cu privire la estimarea valorii de piata a imobilelor.

Concret, in perioada respectiva, Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul ANRP, din care facea parte si Horia Georgescu Georgescu, a aprobat rapoartele de evaluare, intocmite de expertii evaluatori, corespunzatoare unui numar de 3 dosare, "cu nerespectarea standardelor internationale de evaluare, a dispozitiilor Legii nr. 247/2005 privind reforma in domeniile ...citeste mai departe despre "Seful ANI, Horia Georgescu, retinut: Prejudiciu de 75 de milioane de euro - acuzatiile oficiale ale DNA" pe Ziare.com

#Horia Georgescu acuzatii DNA, #Horia Georgescu retinut DNA, #Horia Georgescu ANRP , #Stiri Administratie