Seful ANP: 2.700 de detinuti ar fi gratiati, dintre care 400 de corupti

Luni, 13 Martie 2017, ora 15:03
961 citiri
Seful ANP: 2.700 de detinuti ar fi gratiati, dintre care 400 de corupti
Foto: Arhiva Ziare.com

Analiza facuta de Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) arata ca in jur de 2.700 de detinuti ar beneficia de legea gratierii, iar 400 dintre acestia ar fi persoane condamnate pentru coruptie, a anuntat luni directorul ANP, Marius Vulpe.

In ultima luna, efectivele de detinuti s-au redus cu circa 200-300 de detinuti, in prezent fiind 27.200 de oameni in inchisori. Datele statistice au fost colectate in vederea discutiei pe care directorul ANP a avut-o cu ministrul Justitiei, Tudorel Toader, informeaza Mediafax..

"Orice demers legislativ care relaxeaza supraaglomerarea din penitenciare ne intereseaza si, atat cat putem, sustinem. Noi doar am prezentat si am inaintat Comisiei Juridice statistici si intr-un caz si intr-altul, in functie de fiecare infractiune, cati detinuti ar beneficia sau nu de acele prevederi.

Sunt circa 2.700 de detinuti care ar beneficia de acel proiect (de proiectul gratierii -n.red.), dar fara faptele de coruptie ar fi circa 2.300", a declarat Marius Vulpe, directorul Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), dupa discutia avuta luni cu ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Proiectul Legii gratierii, depus de Guvernul Grindeanu la Parlament, este in dezbaterea Comisiei Juridice a Senatului, prima camera sesizata. Cu toate ca liderii PSD au sustinut ca nu vor fi gratiate fapte de coruptie, senatorul PSD Serban Nicolae, presedintele Comisiei Juridice, a depus amendamente in acest sens, starnind un scandal public. Luni, el s-a aratat dispus sa le retraga, insa si alti senatori au depus amendamente care ii vizeaza pe corupti.

Reactia lui Serban Nicolae dupa ce Dragnea i-a cerut sa-si retraga amendamentele: Sunt dispus oricand, dar le zic invitatilor ca au venit degeaba?Alte amendamente controversate au fost depuse in Parlament la Legea gratierii

Pe de alta parte, directorul ANP a anuntat ca patru penitenciare vor fi modernizate in perioada urmatoare - Giurgiu, Deva, Codlea si Targu Mures.

"In functie de firmele care vor veni la licitatie, de proiectele care sunt intcomite, vom demara in cel mai scurt timp. Avem buget alocat, avem resursele necesare. Vorbim doar de crearea de noi locuri de cazare in plus fata de ce avem acum care automat vor degreva penitenciarele supraaglomerate. (...) Calupul din proiect este pe 2016-2017 si ne asteptam la circa 850 de locuri noi de cazare", a declarat directorul ANP.

Grindeanu a descoperit la Bruxelles ca poate renova penitenciarele cu fondur ...citeste mai departe despre "Seful ANP: 2.700 de detinuti ar fi gratiati, dintre care 400 de corupti" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#legea gratierii detinuti eliberati coruptie , #Stiri Administratie