Seful CCR se plange de presiunea publica dupa sesizarea Avocatului Poporului privind penalii din Guvern

Joi, 12 Ianuarie 2017, ora 16:10
993 citiri
Seful CCR se plange de presiunea publica dupa sesizarea Avocatului Poporului privind penalii din Guvern
Foto: captura video Digi24

Presedintele Curtii Constitutionale (CCR), Valer Dorneanu, a declarat, joi, ca sesizarea Avocatului Poporului in ceea ce priveste legea care nu le permite celor condamnati penal sa fie membri ai Guvernului este "o speta foarte complicata" si ca, din acest motiv, nu s-a stabilit inca un termen de judecata.

"E o speta foarte complicata, pentru ca are o incarcatura politica si o presiune mediatica extraordinara, nu deoarece continutul ei ar fi foarte complicat. Este si asa, dar este complicata mai ales prin reverberatiile pe care opinia publica le creeaza in jurul acestei chestiuni", a declarat Valer Dorneanu.

Presedintele CCR a mai spus ca a cerut puncte de vedere de la Senat, Camera Deputatilor si Guvern, pe care inca nu le-a primit. "Dupa ce le vom primi si dupa ce judecatorul raportor va redacta raportul, va pot spune care e termenul (de judecata - n.red.) ", a precizat el.

De asemenea, Valer Dorneanu a mai precizat ca speta este complicata si prin prisma presiunilor opiniei ...citeste mai departe despre "Seful CCR se plange de presiunea publica dupa sesizarea Avocatului Poporului privind penalii din Guvern" pe Ziare.com

#lege penali Guvern CCR decizie, #Ciorbea contestat CCR penali guvern , #Stiri Administratie