Seful CNAS: Spitalele, sanctionate daca cer bolnavilor internati sa-si cumpere medicamente

Joi, 26 Martie 2015, ora 17:45
1042 citiri
Seful CNAS: Spitalele, sanctionate daca cer bolnavilor internati sa-si cumpere medicamente
Foto: Doctoroz/Blog

Spitalele care vor cere bolnavilor sa-si cumpere medicamente sau materiale sanitare pe durata internarii vor fi sanctionate cu retinerea a 1 la suta din valoarea contractului cu casa de asigurari de sanatate si chiar rezilierea acestuia, a declarat presedintele CNAS Vasile Ciurchea.

"Un pacient, cand se interneaza, nu trebuie sa fie pus sa plateasca nimic pentru medicamente si materiale sanitare. Daca este pus, atunci trebuie sa se intoarca la casieria spitalului si sa solicite decontarea. Incercam sa reglam aceasta situatie. Sigur ca luam masuri concrete, atunci cand un furnizor de servcii medicale greseste i se intrerupe contractul cu casa pentru o perioada. Nu cred ca cineva isi permite sa greseasca daca pierde contractul cu casa", a spus presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Vasile Ciurchea, precizand ca reglementarea este valabila din 1 aprilie.

Potrivit lui Ciurchea, orice funizor, manager, medic, sef de sectie, care va trimite bolnavii sa-si ia ...citeste mai departe despre "Seful CNAS: Spitalele, sanctionate daca cer bolnavilor internati sa-si cumpere medicamente" pe Ziare.com

#spitale sanctiuni pacienti cumparat pastile , #Stiri Administratie