Seful DIICOT: 4.770 de dosare vor fi inchise din cauza schimbarii CPP. Cazul "Ambasada din Israel" e in lucru

Marti, 26 Iunie 2018, ora 12:36
1023 citiri
Seful DIICOT: 4.770 de dosare vor fi inchise din cauza schimbarii CPP. Cazul "Ambasada din Israel" e in lucru
Foto: Digi24 TV

Peste 4.700 de dosare vor fi clasate de DIICOT, daca intra in vigoare modificarile adoptate la Parlament la Codul de Procedura Penala, a precizat Daniel Horodniceanu, procurorul sef al DIICOT.

Mai exact, este vorba despre amendamentul adoptat saptamana trecuta de deputati si care prevede ca dosarele in care nu s-a inceput urmarirea penala in personam in decurs de un an vor trebui clasate.

Intrebat de jurnalisti, Daniel Horodniceanu a precizat ca la DIICOT ar fi vorba de "4.770 de dosare, cred".

Citeste mai multe despre:

Parchetul General a gasit 33 de elemente de neconstitutionalitate la modificarile Codului de Procedura PenalaDNA acuza ca modificarile la Codul de Procedura Penala vor ingreuna anchetelePeste 10.000 de romani au scandat in Bucuresti impotriva PSD si a lui Liviu Dragnea. Proteste masive si in alte orase din tara si din strainatate (Foto&Video)Ce diversiuni ar putea folosi autoritatile pentru a pune capat protestelor #Rezist Interviu cu Teodor Maries

Pe de alta parte, intrebat tot de jurnalisti ce se mai intampla cu plangerea penala depusa de Ludovic Orban pe numele premierului Viorica Dancila, dupa tentativa de mutare a Ambasadei Romaniei in Israel, fara informarea prealabila a presedintelui Klaus Iohannis, seful DIICOT a precizat ca ea este "in lucru".

"Stiu ca s-au facut solicitari pe 6 iunie si asteptam rezulatele", a declarat acesta, referindu-se la cererile de informatii trimise la SRI.

"Din ce stiu eu, nu au venit raspunsurile, dar trebuie verificat", a adaugat acesta, invitandu-i pe jurnalisti sa faca cerere oficiala la DIICOT pentru a afla mai multe detalii.

Codul de Procedura Penala a fost adoptat recent de Camera Deputatilor, decizionala, si se afla in faza contestarii la Curtea Constitutionala, inainte de trimiterea la promulgare. Modificarile au starnit un val de proteste, iar procurorii au semnalat zeci de aspecte de neconstitutionalitate.

Sesizarea in care Orban ii acuza pe Dragnea si Dancila de inalta tradare ajunge la DIICOTCe inseamna si cum se pedepseste infractiunea de inalta tradare? Pe vremuri se facea munca silnica pe viataHellvig ii da replica lui Dragnea: SRI nu e implicat in jocuri de putere ...citeste mai departe despre "Seful DIICOT: 4.770 de dosare vor fi inchise din cauza schimbarii CPP. Cazul "Ambasada din Israel" e in lucru" pe Ziare.com

#dosare DIICOT modificare Cod penal , #Stiri Administratie