Seful ISC, demis de Victor Ponta

Joi, 24 Mai 2012, ora 14:19
2058 citiri
Seful ISC, demis de Victor Ponta

Adrian Balaban-Grajdan a fost demis de premierul Victor Ponta de la conducerea Inspectoratului de Stat pentru Constructii din cauza "comportamentului" sau, seful institutiei luand decizii fara sa il informeze pe primul-ministru, a anuntat, joi, Guvernul.

Decizia a fost luata de premier dupa ce Constantin Grajdan, numit la ISC la 18 mai, a decis retragerea institutiei din procesul "Trofeul Calitatii" al fostului premier Adrian Nastase.

Actiunea procurorilor a fost declansata dupa ce ISC a trimis instantei supreme un punct de vedere prin care arata ca nu se constituie parte civila in "Trofeul calitatii", pentru ca nu a suferit niciun prejudiciu financiar-contabil.

ISC a depus, marti, la dosarul "Trofeul calitatii", un document semnat de seful institutiei, Constantin Grajdan, prin care arata ca institutia nu se constituie parte civila in aceasta cauza. In acest sens, ISC a indicat raportul de expertiza contabila care a concluzionat ca, in urma organizarii evenimentului denumit "Trofeul Calitatii in Constructii", in bugetul institutiei nu a fost inregistrat vreun prejudiciu.

Totodata, ISC a aratat ca evidentele contractelor cu institutia nu releva inregistrarea vreunui prejudiciu financiar-contabil, cerand instantei supreme sa aiba in vedere si raportul Curtii de Conturi privind activitatea inspectoratului pentru anul 2004.

In documentul depus la instanta se mai arata ca ISC nu a efectuat niciun fel de servicii de organizare a evenimentului "Trofeul Calitatii in Constructii" si ca toate contractele invocate au fost incheiate de structuri organizatorice fara personalitate juridica aflate in subordinea inspectoratului, astfel ca, neavand delegare de competente din partea ordonatorului de credite bugetare, acele conventii sunt nule din punct de vedere juridic.

ISC a mentionat ca structura bugetara a institutiei nu avea aprobata posibilitatea legala de a incasa venituri rezultate din acest tip de activitati si ca din evidentele interne ale compartimentelor de specialitate nu rezulta inregistrarea vreunui prejudiciu financiar-contabil.

In 30 ianuarie 2012, fostul premier Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare, de catre ICCJ, in dosarul "Trofeul calitatii", in care este acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD.

#Victor Ponta demitere ISC, #demitere Adrian Balaban Grajdan, #ISC Trofeul Calitatii demitere , #Stiri Administratie