Florin Citu, investigat de ASF pentru manipularea Bursei: Vad ca se misca foarte rapid de cand au o noua conducere numita de PSD

Marti, 05 Septembrie 2017, ora 11:49
1699 citiri
Florin Citu, investigat de ASF pentru manipularea Bursei: Vad ca se misca foarte rapid de cand au o noua conducere numita de PSD
Foto: Facebook/Florin Citu

Senatorul PNL Florin Citu este investigat de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) dupa ce a spus ca are informatii potrivit carora Guvernul ar dori introducerea unei taxe de 0,5% aplicata pe activele financiar-bancare.

Astfel, oficiali ai ASF au declarat pentru Bursa, ca senatorul este subiectul unei investigatii sub acuzatia de manipulare a Bursei.

"Sectorul Instrumente si Investitii Financiare din cadrul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a demarat, din data de 31 august 2017, o investigatie cu privire la posibilitatea existentei unor elemente care intra sub incidenta abuzului pe piata - manipulare prevazuta de Legea nr. 24/2017 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata, ca urmare a vehicularii in spatiul public a unor informatii referitoare la o posibila introducere a unei taxe pe activele bancare", sustin oficialii ASF.

Intr-o interventie telefonica la Antena 3, Florin Citu a declarat ca observa ca ASF se misca foarte repede de cand la conducere se afla cineva numit de PSD.

"Da, am aflat si eu de aceasta investigatie a celor de la ASF care vad ca se misca foarte rapid de cand au o noua conducere numita de PSD. Nu am vazut nicio investigatie pe declaratiile domnului premier care indeamna romanii sa isi scoata banii din conturi sau ca sistemul bancar este falimentar. Daca ar fi fost atenti, am spus ca se vedea clar ca sunt informatii care circulau in spatiu public", a spus Citu.

Senatorul a precizat ca va raspunde oricarei cereri primita de la ASF.

"Voi raspunde oricarei cereri a celor de la ASF pentru ca este o investigatie in curs, dar in acelasi timp voi cere ca rezultatele anchetei sa fie prezentate in Parlament la comisia de buget finante alaturi de rezultatele anchetei ministrului Misa referitoare la nationalizarea pilonului II de pensii", a punctat el.

Senatorul a adaugat ca vrea ca rezultatul sa fie prezentat in Parlament pentru ca romanii trebuie sa vada cum se fac aceste investigatii.

"Era un avertisment, asa cum am avertizat si despre pensiile private. Este un avertisment. Acum se face o legatura intre ce am spus eu si piata. Este cale lunga", a punctat el.

Citeste mai departe despre "Senatorul Florin Citu, investigat de ASF pentru manipularea Bursei: Vreau ca rezultatul sa fie prezentat in Parlament" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Florin Citu investigat ASF, #Florin Citu ASF, #senator Florin Citu ASF , #Stiri Administratie