Sesizarile privind Legea darii in plata, din nou pe masa CCR

Marti, 25 Octombrie 2016, ora 09:47
1000 citiri
Sesizarile privind Legea darii in plata, din nou pe masa CCR
Foto: Arhiva Ziare.com

Curtea Constitutionala discuta, marti, pentru a doua oara, exceptiile de neconstitutionalitate ridicate de banci cu privire la Legea darii in plata.

CCR a discutat pe 11 octombrie 33 de dosare in care bancile au ridicat exceptii de neconstitutionalitate cu privire la Legea darii in plata, din totalul de peste 500 de sesizari depuse de la intrarea in vigoare a actului normativ.

La sedinta de acum doua saptamani, judecatorii CCR au amanat dosarele, dupa ce ele au fost conexate in patru spete diferite, in functie de obiectul sesizarii si articolelor invocate ca fiind neconstitutionale.

In sedinta de marti discutiile vor fi reluate, fiind posibila chiar si o pronuntare.

Reprezentantii bancilor au cerut CCR declararea ca neconstitutionala a Legii darii in plata, pe motiv ca prevederile acesteia actioneaza retroactiv, suprima drepturi consacrate in Constitutie si impune vointa unilaterala a debitorilor, fara ca aceste situatii sa fi putut fi prevazute la momentul incheierii ...citeste mai departe despre "Sesizarile privind Legea darii in plata, din nou pe masa CCR" pe Ziare.com

#legea darii plata CCR, #legea darii plata neconstitutionala , #Stiri Administratie