Doi ministri sunt suspecti de coruptie. Sevil Shhaideh e urmarita penal, iar DNA cere aviz si pentru Rovana Plumb

Vineri, 22 Septembrie 2017, ora 15:05
973 citiri
Doi ministri sunt suspecti de coruptie. Sevil Shhaideh e urmarita penal, iar DNA cere aviz si pentru Rovana Plumb
Foto: site Guvern (Arhiva)

Sevil Shhaideh, vicepremier si ministru al Dezvoltarii, este urmarita penal de DNA pentru abuz in serviciu, in dosarul "Insula Belina".

Totodata, in acelasi dosar, procurorii anticoruptie cer avizul Parlamentului pentru urmarirea penala a Rovanei Plumb, acuzata de complicitate la abuz in serviciu.

Shhaideh a fost citata vineri la DNA, unde s-a prezentat impreuna cu avocatul pentru a lua la cunostinta acuzatiile care i se aduc.

Citeste si Sevil Shhaideh a fost audiata la DNA in calitate de suspect.

Intr-un comunicat remis de DNA se precizeaza ca este vorba despre un dosar deschis in iulie 2017 in care astazi s-a decis extinderea urmaririi penale fata de mai multe persoane de la Ministerul Dezvoltarii si de la Biroul de Cadastru Teleorman.

Sevil Shhaideh, care nu este parlamentar, este acuzata de fapte comise in 2013, cand era secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii, in cazul sau nefiind nevoie, conform legii, de avizul Parlamentului sau al presedintelui Romaniei.

In schimb, DNA a decis sa demareze demersurile in vederea sesizarii Camerei Deputatilor, pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de ministrul delegat pentru Fonduri Europene in functie, Rovana Plumb, deputat PSD si fost ministru al Mediului la data comiterii infractiunii de complicitate la abuz in serviciu de care este acuzata.

Procurorii DNA spun ca, in 2013, "prin actiunea concertata a unor persoane cu functii publice, parti din Insula Belina si Bratul Pavel (cu suprafata de 278,78 ha, respectiv 45 ha), situate in albia minora a Dunarii, au trecut ilegal din proprietatea statului in proprietatea judetului Teleorman si in administrarea Consiliului Judetean Teleorman, pentru ca, doar la cateva zile, sa fie inchiriate tot ilegal unei firme private".

Astfel, ar fi fost incalcate mai multe legi, hotarari de guvern si chiar Constitutia Romaniei, spun procurorii, care sustin ca prin aceste fapte "a fost prejudiciat patrimoniul statului si au fost vatamate interesele Administratiei Nationale 'Apele Romane'".

"Totodata, au fost efectuate notari in cartile funciare ale celor doua imobile (insula Belina si bratul Pavel) cu incalcarea dispozitiilor din Codul Civil, pentru a ascunde titularul dreptului de inchiriere si pentru a facilita adoptarea hotararilor de guvern mentionate.

In sustinerea acestor demersuri, persoane cu functii de decizie din Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, pr ...citeste mai departe despre "Doi ministri sunt suspecti de coruptie. Sevil Shhaideh e urmarita penal, iar DNA cere aviz si pentru Rovana Plumb" pe Ziare.com

#Sevil Shhaideh urmarita penal, #Rovana Plumb DNA Shhaideh , #Stiri Administratie