Sevil Shhaideh vrea sa-i recompenseze pe cei care impart banii catre primarii cu majorari salariale de 75%

Duminica, 27 August 2017, ora 16:59
812 citiri
Sevil Shhaideh vrea sa-i recompenseze pe cei care impart banii catre primarii cu majorari salariale de 75%
Foto: Pixabay

Personalul din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE), care gestioneaza Programul national de dezvoltare locala (PNDL), ar putea beneficia de o majorare a salariului de baza de 75%, potrivit unui proiect de Ordonanta aflat in consultare publica.

"Prin exceptie de la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, personalul din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene care gestioneaza Programul beneficiaza de o majorare a salariului de baza de 75%, proportional cu timpul efectiv alocat realizarii activitatilor pentru program, fara a depasi durata maxima a timpului de lucru prevazuta de normele legale in vigoare, in limita bugetului aprobat.

Procedura de acordare a majorarii se aproba prin ordin al ministrului dezvoltarii regionale, administratiei publice si fondurilor europene", se arata in proiectul de Ordonanta publicat pe site-ul MDRAPFE.

Conform notei de fundamentare a proiectului, majorarea ce va fi acordata personalului care gestioneaza fonduri publice nationale alocate PNDL este similara celei acordate personalului care gestioneaza fonduri europene.

In nota de fundamentare se mai arata ca prin implementarea majorarii salariale nu se va inregistra un impact financiar asupra bugetului MDRAPFE, intrucat majorarea salariala se va acoperi din resursele disponibile in limita bugetului aprobat.

"Suma necesara pentru acoperirea majorarii salariale este de aproximativ 2.000.000 lei in anul 2017, respectiv de aproximativ 7.500.000 lei anual incepand cu anul 2018 (circa 1,6 milioane de euro, o medie de peste 1.300 de euro pe luna de persoana), pe perioada de derulare a programului, cuantumul fiind evaluat pentru un numar de 100 de persoane estimat ca fiind necesar a fi implicate in gestionarea tuturor activitatilor pentru implementarea programului", se mai arata in nota de fundamentare.

In anul 2017 au fost depuse peste 13.000 de solicitari de finantare, pentru realizarea de obiective de investitii din toate domeniile eligibile prin PNDL etapa a II-a, in cuantum total solicitat pentru finantare de aproximativ 66 miliarde de lei, se precizeaza in nota de fundamentare.

Majorarile salariale au loc in contextul in care programul a intrat in vizorul Curtii de Conturi, care a consemnat multe nereguli (citeste AICI concluziile raportului), iar ministrul Sevil Shhaideh e acuzat ca a impartit banii in fun ...citeste mai departe despre "Sevil Shhaideh vrea sa-i recompenseze pe cei care impart banii catre primarii cu majorari salariale de 75%" pe Ziare.com

#salarii ministerul dezvoltarii, #crestere salarii ministerul dezvoltarii, #salarii bugetari , #Stiri Administratie