Si politistii anunta proteste incepand cu 22 martie

Joi, 08 Martie 2018, ora 16:30
1046 citiri
Si politistii anunta proteste incepand cu 22 martie
Foto: Arhiva Ziare.com

Mai multe organizatii sindicale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor picheta si protesta incepand cu 22 martie, a anuntat, joi, Sindicatul National al Agentilor de Politie din Romania (SNAP).

Potrivit sursei citate, sindicatele din MAI sunt nemultumite din cauza finantarii necorespunzatoare a MAI si salarizarii personalului, dar si de dotarea logistica in raport cu riscurile si complexitatea misiunilor politienesti, statutul politistului, precum si de modificarile aduse Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.

La actiunile de protest vor participa urmatoarele federatii sindicale: Federatia Sindicatelor Nationale ale Politistilor si Personalului Contractual din Romania (SNPPC), Federatia Sindicatelor Democratice ale Politistilor din Romania, Federatia Sindicatelor Politistilor SED LEX, Sindicatul National al Agentilor de Politie (SNAP), Sindicatul National Uniunea Politistilor (UNIPOL), Sindicatul Politistilor Europeni (EUROPOL), Sindicatul Politistilor "Diamantul", precum si Sindicatul National al Politistilor "Onoare si respect".

"In cadrul Primariei Municipiului Bucuresti s-a intrunit comisia pentru aprobarea protestelor ce urmeaza a se desfasura incepand cu data de 22 martie, astfel: 22-23 martie, pichetare in fata sediului MAI, intre orele 9:00-15:00; 24 martie - protest de amploare in fata sediului MAI, urmat de un mars catre Piata Victoriei; 26-30 martie - continuarea pichetarii in fata sediului MAI, pana la rezolvarea revendicarilor", potrivit comunicatului SNAP.

Joi, 8 martie, a fost semnat un protocol de colaborare intre mai multe organizatii sindicale din cadrul MAI, in vederea desfasurarii unei actiuni sindicale comune pentru asigurarea sprijinului reciproc in vederea realizarii revendicarilor privind drepturile si interesele politistilor.

Iata ce alti bugetari ameninta cu proteste:

Sindicalistii din sanatate ameninta cu proteste: Avem 100.000 de nemultumiti. PSD: Vorbesc despre drobul de sareSi Cartel Alfa ameninta cu proteste, daca nu se acorda spor de conditii de lucru in Cultura si Mass-Media ...citeste mai departe despre "Si politistii anunta proteste incepand cu 22 martie" pe Ziare.com

#politisti proteste martie, #politisti proteste , #Stiri Administratie