#sieu 15 minute de greva generala. Iata cine se alatura protestului

Vineri, 08 Martie 2019, ora 15:02
2183 citiri
#sieu 15 minute de greva generala. Iata cine se alatura protestului
Foto: Facebook

Pornind de la exemplul omului de afaceri Stefan Mandachi, care a construit primul si singurul metru de autostrada din Moldova, romani si firme din intreaga tara isi vor intrerupe activitatea timp de 15 minute pe 15 martie de la ora 15:15.

Totul a pornit dupa ce Manhachi a construit singur un metru de sosea de mare viteza pentru care a cheltuit 4.500 de euro. Acum, se pregateste de inaugurare. Si o va face pe 15 martie, iar in acest timp va avea loc un protest national de 15 minute.

Numeroase companii si persoane si-au aratat intentia de a protesta alaturi de el. Au aparut si evenimente pe Facebook in acest sens.

Unul este intitulat " 15 minute de greva generala. Romania vrea autostrazi" si este organizat de Rezist in Bacau, Impreuna pentru A8 si Moldova vrea autostrada.

Un alt eveniment se numeste " 15 minute pe 15 martie la ora 15" si e organizat de Moldova vrea autostrada si Miscarea pentru Dezvoltarea Moldovei.

Evenimentele sunt promovate sub hastagul #sieu.

Iata cine se mai alatura protestului:

- Timp de 15 minuite se vor opri si site-urile 42km.ro si Galantom.ro.

- Si fabrica Marelbo, impreuna cu cei 700 de angajati, isi intrerupe activitatea pentru 15 minute in semn de protest pentru infrastructura drumurilor din Romania.

- Asociatia Transportatorilor de Marfuri "Bucovina", din care fac parte cateva sute de firme de transport din judetul Suceava, a transmis, vineri, ca vor opri camioanele si vor participa la protestul de pe 15 martie.

- Si firma de comunicare Arhipelago din Iasi va proceda la fel. La fel se va intampla si cu Barrier SRL si Electric Plus SRL, din Bacau.

- Primarul PSD al comunei Savinesti din judetul Neamt a transmis ca va intrerupe activitatea institutiei pe data de 15 martie. In cele 15 minute, va porni sirenele din comuna, chiar daca va fi amendat.

- Magazinul online Kalapod va protesta si lanseaza provocarea de a se alatura "grevei" si celor de la epantofi.ro si elefant.ro.

- Nu stau deoparte nici cei de la magazinul online de IT One It; magazinul online de instrumente muzicale Fly Music; pub-ul Energiea; compania AGC Grup, care ofera servicii de contabilitate si consultanta; GERAICO, firma de distributie de bauturi alcoolice sau Balcan Express Curier SRL, care isi va suspenda activitatea de la birou, iar curierii firmei vor trage pe dreapta cu avariile pornite.

- Outlet-ul Big Brands Outlet a transmis ca va opri activitatea in toate punctele de lucru in acele 15 minute.

- Nici agentia ...citeste mai departe despre "#sieu 15 minute de greva generala. Iata cine se alatura protestului" pe Ziare.com

#protest 15 minute 15 martie , #Stiri Administratie