Sinaia si Busteni, conflict deschis care ajunge in instanta

Joi, 22 Octombrie 2015, ora 08:43
1105 citiri
Sinaia si Busteni, conflict deschis care ajunge in instanta
Foto: Facebook/Primaria Sinaia

Orasele Busteni si Sinaia sunt in razboi, din cauza unei pasuni alpine. Primariile celor doua statiuni de pe Valea Prahovei isi disputa de ceva vreme 250 de hectare din zona Cumpatu.

Se pare ca pana la urma conflictul se va incheia in instanta, dupa ce primarul din Busteni a anuntat ca se va adresa Justitiei pentru ca nu a gasit intelegere la autoritatile din Sinaia, arata Observatorul prahovean.

Edilul din Busteni sustine ca are documente de la Arhiva Nationala, care dateaza din anii 1919 si 1938 si care atesta dreptul de proprietate asupra suprafetei respective. Si Primaria Sinaia invoca un document din 1939, "Plan de sistematizare al orasului Sinaia", care ar cuprinde limitele teritoariale ale urbei inclusiv pasunea respectiva.

Primarul din Busteni, Emanoil Savin, arata ca terenul a apartinut comunei Poiana Tapului, care acum este parte a orasului sau.

"Noi avem acte de proprietate in zona Cumpatu pe 406 hectare. Sinaia nu are acte de proprietate pe acel teren. Sinaia ...citeste mai departe despre "Sinaia si Busteni, conflict deschis care ajunge in instanta" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Sinaia Busteni conflict pasune, #Sinaia Busteni scandal teren pasune alpina , #Stiri Administratie