Sindicalistii Cartel Alfa, solidari cu protestete: Solicita retragerea ordonantei Iordache

Miercuri, 01 Februarie 2017, ora 16:01
5821 citiri
Sindicalistii Cartel Alfa, solidari cu protestete: Solicita retragerea ordonantei Iordache
Foto: Captura video YouTube

Sindicalistii din cadrul Cartel Alfa solicita Guvernului sa retraga Ordonanta 13/2017, care modifica Codul penal si Codul de procedura penala, se arata intr-un comunicat al confederatiei sindicale.

"Confederatia Nationala Sindicala Cartel ALFAeste solidara cu miscarea publica de protest impotriva adoptarii prin Ordonanta a modificarilor la Codul Penal si Codului de Procedura Penala.

Consideram ca adoptarea de urgenta a acestui act normativ, in modul in care s-a facut, fara a respecta procedura de avizare prealabila (ceea ce a impiedicat o reactie normala si in timp util), in ciuda reactiei publice vehemente, a institutiilor statului care s-au exprimat impotriva, in lipsa avizului Consiliului General al Magistraturii, este un act de sfidare din partea Guvernului, care nu poate fi acceptat intr-o societate democratica", a declarat Bogdan Hossu, presedintele Cartel Alfa.

In plus, presedintele Cartel Alfa avertizeaza ca un astfel de proiect de lege poate duce la un precedent periculos.

"Modul acesta de a guverna creeaza un precedent periculos si extrem de ingrijorator pentru alte proiecte de lege prevazute a fi realizate in urmatoarea perioada, intr-un termen scurt, conform programului de guvernare: legea sanatatii, legea educatiei, legea salarizarii bugetare, legea functionarului public, Codul economic etc", a adaugat Bogdan Hossu.

Guvernul Grindeanu a adoptat marti noaptea, fara consultarea CSM, ordonanta de urgenta care schimba Codurile Penale in favoarea unor politicieni, printre care Liviu Dragnea si Florin Iordache.

Citeste mai multe despre cum a dat Guvernul lovitura de gratie Justitiei: A modificat Codurile Penale si a trimis gratierea in Parlament "Legile le facem noi. Alta intrebare?"

De asemenea, Guvernul a trimis la Parlament, pentru aprobare in procedura de urgenta, legea gratierii si modificarea legii privind executarea pedepselor.

Faptul ca Guvernul Grindeanu a adoptat ordonanta noaptea, fara dezbatere publica si fara a mai astepta avizul CSM, consultativ dar obligatoriu, a scos in strada zeci de mii de oameni din toata tara.

CSM a decis, miercuri dimineata, cu unanimitate de voturi sa atace la CCR ordonanta Iordache, dupa ce la sedinta a participat si presedintele Klaus Iohannis.

Totodata, presedintele Iohannis a discutat cu Avocatul Poporului, caruia i-a pus la dispozitie documente care arata ca poate sesiza Curtea Constitutionala, invitandu-l sa o faca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Cartel Alfa condamna Ordonanta Iordache, #Cartel Alfa OUG justitie, #Cartel Alfa retragere ordonanta Iordache , #Stiri Administratie