Sindicalistii de la Ambulanta picheteaza astazi sediile Ministerelor Muncii si Sanatatii

Miercuri, 11 Octombrie 2017, ora 08:22
1081 citiri
Sindicalistii de la Ambulanta picheteaza astazi sediile Ministerelor Muncii si Sanatatii
Foto: Arhiva Ziare.com

Sindicalistii de la Ambulanta ies azi in strada. Intre orele 10:30-11:30 va fi pichetat Ministerul Muncii si Justitiei Sociale, iar intre 11:30 si 12:30 va fi pichetat Ministerul Sanatatii.

Dupa aceea, protestatarii ar urma sa se deplaseze in coloana pe traseul Cristian Popisteanu - Calea Victoriei - Piata Natiunilor Unite - B-dul Natiunilor Unite - B-dul Libertatii si Piata Constitutiei, unde vor sta de la ora 13:15 pana la 14:15.

Serviciile de Ambulanta au declansat o actiune de protest la nivel national, pe perioada nedeterminata, iar din 5 octombrie pe toate ambulantele au fost puse afise cu inscriptia "Protest national", in timp ce personalul TESA poarta banderole albe pe echipamentul de lucru, fara ca activitatea sa fie afectata.

Sindicalistii cer stoparea diminuarii veniturilor lunare ale personalului din sistemul sanitar, respectiv din serviciile de ambulanta, incepand cu 1 ianuarie 2018, in urma aplicarii Regulamentului de sporuri conform proiectului elaborat de Ministerul Sanatatii in baza prevederilor Legii 153/2017.

Ei spun ca veniturile le sunt diminuate in conditiile in care vor pierde tichetele de masa incepand cu 1 ianuarie 2018 pana la 1 decembrie 2018 si vor pierde sau le vor fi reduse procentele de sporuri pentru conditii de munca deosebit de periculoase. De asemenea, ei reclama starea parcului de ambulante, care sunt invechite, precum si lipsa de personal.

Reprezentantii Federatiei Ambulanta solicita in regim de urgenta modificarea si completarea Legii 153/2017, cat si a Regulamentului de sporuri, urgentarea incheierii Contractului - cadru multi-anual de catre ministerele responsabile, alocarea de buget pentru anul 2018 in vederea urgentarii achizitiei de ambulante anual conform necesarului stabilit si suplimentarea de posturi la nivelul normativului de personal in vigoare.

De asemenea, reprezentantii Federatiei Ambulanta cer renuntarea la masura de transfer al taxelor sociale de la angajator la angajat.

Sindicalistii s-au intalnit cu premierul Mihai Tudose, pentru a se incerca solutionarea revendicarilor, insa in urma discutiilor au decis sa continue protestul. ...citeste mai departe despre "Sindicalistii de la Ambulanta picheteaza astazi sediile Ministerelor Muncii si Sanatatii" pe Ziare.com

#protest sindicalisti ambulanta , #Stiri Administratie