Sindicate corupte, functionarime obtuza. Taiati-le aripile, daca vreti sa schimbati tara!

Joi, 04 August 2016, ora 07:52
910 citiri
Sindicate corupte, functionarime obtuza. Taiati-le aripile, daca vreti sa schimbati tara!

Chiar daca in acest Guvern ar fi si oameni care ar incerca sa schimbe ceva - am mai scris despre aceste tentative - nu au nicio sansa in fata birocratiei obtuze, cu carnet de partid, care a ocupat ministerele.

Legea functionarului public, in loc sa creeze un corp de tehnicieni care sa sprijine activitatea demnitarilor numiti politic, a dus la o politizare mascata a intregului aparat din administratie.

Demiterea unui functionar public este aproape imposibila. Ministerele, prefecturile si agentiile de stat sunt compuse din straturi de apparatchiki din diferite partide, straturi formate la fiecare schimbare de guvern.

A fost Adrian Nastase la putere, intre 2001 si 2004, ministerele s-au umplut de pesedisti. A venit Tariceanu, in ministere au preluat puterea liberalii cu diploma de inalt functionar public, iar pesedistii au trecut in esalonul doi, dar nu au plecat. Si, tot asa, pana la ultima guvernare Ponta.

In loc sa avem profesionisti, avem o casta care se serveste pe ea ...citeste mai departe despre "Sindicate corupte, functionarime obtuza. Taiati-le aripile, daca vreti sa schimbati tara!" pe Ziare.com

#coruptie sindicate, #sindicalisti coruptie, #functionari publici coruptie , #Stiri Administratie