Sistem de recunoastere faciala pe aeroportul Otopeni - investitie de 8,9 milioane de euro

Luni, 04 Decembrie 2017, ora 21:01
925 citiri
Sistem de recunoastere faciala pe aeroportul Otopeni - investitie de 8,9 milioane de euro
Foto: Arhiva Ziare.com

Aeroportului International Henri Coanda va avea un sistem de recunoastere faciala, in urma unor investitii pentru modernizarea sistemului TVCI, care se ridica la 8,9 milioane de euro, fata TVA.

Banii vin de la Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) si sunt destinati unor lucrari de modernizare, retehnologizare si extindere a sistemului de televiziune cu circuit inchis (TVCI) al aeroportului, inclusiv dotarea cu solutii de recunoastere faciala si de recunoastere automata a numerelor de inmatriculare a autovehiculelor.

Potrivit unui anunt de participare postat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), procedura va fi de tip negociere, iar criteriul de atribuire va fi pretul cel mai scazut.

Terminalele supuse modernizarii sunt urmatoarele: TVCI Terminal Extindere Plecari, de la sistem digital IP Pelco ENDURA 2.0 la ultima versiune dezvoltata de producatorul sistemului, si TVCI Terminal Extindere Finger, de la sistem digital IP Pelco ENDURA 2.0 la ultima versiune dezvoltata de producatorul sistemului.

De asemenea, in cadrul proiectului va avea loc retehnologizarea subsistemelor TVCI analogice si digitale vechi, depasite din punct de vedere tehnic si moral, cu un subsistem digital IP de ultima generatie. Aceasta operatiune va viza si marirea gradului de acoperire a supravegherii video, prin cresterea numarului de camere video existente.

Inlocuirea subsistemelor si a echipamentelor aferente si marirea gradului de acoperire a supravegherii video se va realiza in urmatoarele terminale/locatii: Terminalul Plecari Internationale, Terminalul Finger, Terminalul Sosiri Interne si Internationale, corp de legatura AB, corp logistic si salon oficial, intersectie D6D10 si punctele de control acces exterioare PCA1, PCA19 si PCA 51, Hala auto, Uzina electrica, parcari publice (Plecari si Sosiri).

In plus, sistemul TVCI va fi extins in zonele neacoperite video, respectiv: zone publice, zone tehnice (parcari, carburanti, hangarul TAROM, cap de pista O&L/R, 26L/R), platforme aeroportuare, salonul oficial, puncte de control acces exterioare, perimetru aeroportuar, parcari publice si in alte zone in care, din necesitati de securitate a aviatiei civile, se impune extinderea sistemului TVCI.

Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 3 ianuarie 2018, ora 16:00, iar primirea ofertelor sau a cererilor de

participare se va face pana la 10 ianuarie 2018, 10:00.

Ofertele vor fi deschise pe 10 ian ...citeste mai departe despre "Sistem de recunoastere faciala pe aeroportul Otopeni - investitie de 8,9 milioane de euro" pe Ziare.com

#sistem recunoastere faciala Otopeni, #aeroport sistem recunoastere faciala , #Stiri Administratie