Sistemul IT al Vamii este nefunctional, se lucreaza pe hartie: Traficul este ingreunat in toate vamile

Vineri, 26 Iulie 2019, ora 16:07
927 citiri
Sistemul IT al Vamii este nefunctional, se lucreaza pe hartie: Traficul este ingreunat in toate vamile
Foto: Arhiva Ziare.com

Sistemul IT al Directiei Generale a Vamilor, parte a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), nu ar functiona, cel putin de la primele ore ale diminetii, iar angajatii vamilor lucreaza pe hartie.

Angajatii din vami au trecut pe sistemul de rezerva si lucreaza pe hartie pentru a permite tranzitul de persoane si marfuri, au declarat, pentru Profit.ro, surse autorizate.

Efectele acestei situatii sunt ingreunarea activitatii vamesilor si, implicit, cresterea timpilor de asteptare, pe masura ce orele trec fara ca situatia sa fie solutionata, a declarat, pentru sursa citata, fostul sef al Vamii, Dorel Fronea.

Daca se ajunge la o durata de nefunctionare a sistemului IT de circa 24 de ore, situatia ar putea deveni critica, potrivit acestuia.

Exista informatii ca sistemul IT al Vamii ar fi, de fapt, nefunctional inca din seara zilei de joi.

Centrul National pentru Informatii Financiare (CNIF), structura a Ministerului Finantelor care administreaza infrastructura IT a ANAF, inclusiv a Vamii, precum si a Finantelor si a altor agenttii subordonate ministerului, lucreaza la remedierea situatiei. ...citeste mai departe despre "Sistemul IT al Vamii este nefunctional, se lucreaza pe hartie: Traficul este ingreunat in toate vamile" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sistem IT nefunctional vami , #Stiri Administratie