Situatie critica la Spitalul Colentina cu managerul pus de Firea: Un neurochirurg acuza ca pacientii sunt condamnati la moarte

Duminica, 12 Februarie 2017, ora 11:53
1812 citiri
Situatie critica la Spitalul Colentina cu managerul pus de Firea: Un neurochirurg acuza ca pacientii sunt condamnati la moarte
Foto: Facebook/Gobej Ionut

Un medic neurochirurg de la Spitalul Colentina din Bucuresti a postat pe Facebook un mesaj in care sustine ca managerului unitatii a redus personalul Sectiei de Anestezie si Terapie Intensiva, iar in aceste conditii nu se pot face interventii chirurgicale decat pana la ora 15:00.

El prezinta cazurile a doi pacienti cu tumori benigne care trebuie supusi unor operatii de peste 12 ore si sustine ca i-a prezentat managerului aceasta situatie, despre care a spus ca binele bolnavilor "reprezinta o lozinca" si "nu este interesat de ei".

Medicul neurochirurg Ionut Gobej de la Spitalul Colentina vorbeste, intr-un mesaj adresat pacientilor, prietenilor, "oamenilor de bine" si autoritatilor statului, despre situatia de la unitatea medicala.

Dupa ce prezinta o parte din dotarile spitalului - in Sectia de Neurochirurgie se opereaza "folosind tehnici minim invazive, fiind astfel prima sectie de stat ce ofera pacientilor accesul la astfel de terapii", s-au realizat interventii in premiera in sistemul public, spre exemplu "awake craniotomy" - tehnica utilizata in extirparea unor tumori primitive cerebrale, microscop operator ultraperformant cu filtre pentru fluorescenta vasculara si tumorala, truse de microchirugie ultraperformante -, medicul cere sprijin "pentru ca toate cele existente sa nu fie distruse", in conditiile in care, incepand din ianuarie 2017, "personalul ATI a fost redus numeric de catre noul manager, iar orele suplimentare nu au mai fost platite".

"A facut asta (n.r. - managerul spitalului) in conditiile in care resursa umana este total insuficienta in spitalele publice si toti medicii nostri fac un efort extraordinar pentru a convinge oameni sa se alature echipelor din care facem parte. Aceste actiuni ale doamnei manager au dus la imposibilitatea realizarii de interventii neurochirurgicale dupa ora 15:00", scrie medicul pe pagina sa de Facebook.

El prezinta situatia a doi pacienti "cu patologie tumorala benigna, insa cu o situatie clinica deosebit de grava, cu un prognostic vital ce ar putea fi mai mic de o luna in lipsa operatiilor" si care au cerut ajutorul medicilor de la Sectia de Neurochirurgie.

"Daca operatiile s-ar face cu succes, ar avea (n.r. - pacientii) o speranta de viata egala cu a populatiei generale. Cei doi pacienti au fost programati pentru interventii in a doua parte a lunii februarie, in prezent realizandu-se bilantul si planul preoperator. Este de stiut ca cei doi pacienti au vazut neurochirurgi din toate clinicile de ...citeste mai departe despre "Situatie critica la Spitalul Colentina cu managerul pus de Firea: Un neurochirurg acuza ca pacientii sunt condamnati la moarte" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Gobej Ionut neurochirurg Colentina manager Firea , #Stiri Administratie