Sorin Blejnar a fost revocat de la conducerea ANAF

Marti, 17 Aprilie 2012, ora 18:09
1742 citiri
Sorin Blejnar a fost revocat de la conducerea ANAF

Sorin Blejnar a fost revocat marti din functia de presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, locul sau fiind luat de Serban Pop.

Intr-un comunicat remis Ziare.com de catre guvern se precizeaza ca Sorin Blejnar a fost "revocat" din functie, locul sau fiind luat de Serban Pop.

"Primul-ministru Mihai-Razvan Ungureanu a semnat astazi, 17 aprilie 2012, decizia de revocare a domnului Sorin Blejnar din functia de presedinte, cu rang de secretar de stat, al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Tot astazi, Primul-ministru a semnat decizia de numire a domnului Serban Pop in functia de presedinte, cu rang de secretar de stat, al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Deciziile intra in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei", se arata in comunicatul citat.

Initial, Sorin Blejnar declarase pentru Realitatea TV ca si-a depus demisia din functia de presedinte al ANAF. In plus, el a sustinut ca a fost numit sef la Departamentul pentru controlul marilor averi.

Ce spune purtatorul de cuvant al Guvernului

Sorin Blejnar a fost revocat dn functia de presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala in urma unei analize a performantei manageriale a ANAF, a declarat, marti, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, insa fostul sef al Fiscului a sustinut ca va conduce mai departe o directie de control al marilor averi.

'Expertii de la cabinetul premierului au facut o analiza cu privire la performanta manageriala a conducerii ANAF si rezultatul este revocarea din functie a sefului ANAF', a spus Suciu.

El a mentionat ca premierul Ungureanu i-a comunicat prin telefon, marti, lui Blejnar decizia de revocare din functie.

De asemenea, seful Guvernului a fixat ca sarcina pentru noul presedinte ANAF, Serban Pop, reforma Agentiei, conform parteneriatului cu Banca Mondiala.

'Noul presedinte are sarcina sa faca reforma ANAF-ului conform parteneriatului cu Banca Mondiala', a precizat Suciu.

Blejnar spune ca fa fi sef al unei directii din cadrul ANAF

In schimb, fostul presedinte al ANAF, Sorin Blejnar, a declarat la Realitatea TV ca de miercuri isi va desfasura activitatea ca sef al unei directii din cadrul ANAF, pentru controlul marilor averi, in scopul impozitarii veniturilor nedeclarate.

'Este o functie publica. Eu sunt functionar public de vreo 20 de ani, mi-am exercitat in cadrul functiei publice mai multe functii atat de executie cat si de conducere, este functia publica in care imi voi exercita activitatea profesionala in urmatoarea perioada de timp', a spus Blejnar, la Realitatea TV.

De asemenea, el a sustinut ca si-a transmis demisia in alb, la cabinetul prim-ministrului Mihai-Razvan Ungureanu inca de acum doua luni, cand premierul le-a cerut sefilor institutiilor cu atributii in combaterea evaziunii fiscale ca in 60 de zile sa creasca veniturile la bugetul de stat cu 1,5% din PIB.

'Am decis sa-mi transmit in alb demisia la cabinetul primului-ministru. Eu sunt ardelean, sunt un om de onoare si oamenii de onoare, atunci cand au o tinta pe care este posibil sa nu o realizeze, trebuie sa actioneze in consecinta. Acum doua luni de zile am transmis in alb demisia mea semnata la cabinetul primului-ministru', a mai spus Blejnar.

El a aratat ca potrivit unor evidente de acum o saptamana ANAF a reusit sa aduca 1% din PIB la bugetul de stat, in cele doua luni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Blejnar revocat ANAF, #Blejnar demisie ANAF, #Blejnar sef ANAF , #Stiri Administratie