Sorin Ovidiu Vintu, condamnat la sase ani si patru luni de inchisoare, in dosarul FNI

Luni, 09 Februarie 2015, ora 19:04
1096 citiri
Sorin Ovidiu Vintu, condamnat la sase ani si patru luni de inchisoare, in dosarul FNI
Foto: Facebook/Sorin Ovidiu Vintu

Sorin Ovidiu Vintu a fost condamnat, luni, de Tribunalul Bucuresti, la sase ani si patru luni de inchisoare, in dosarul devalizarii Fondului National de Investitii (FNI), decizia nefiind definitiva.

Tribunalul Capitalei a decis condamnarea lui Sorin Ovidiu Vintu la doua pedepse de cate patru ani de inchisoare pentru infractiunile de spalare de bani si a dispus achitarea lui pentru instigare la delapidare. In urma contopirii celor doua pedepse, instanta a dispus ca omul de afaceri sa execute sase ani si patru luni de detentie.

In plus, judecatorii au hotarat sa confiste de la Vintu suma de 7,2 milioane de dolari, bani pe care i-a obtinut in urma infractiunii de spalare de bani.

Decizia nu este definitiva, ci poate fi contestata de omul de afaceri la Curtea de Apel Bucuresti.

In prezent, Sorin Ovidiu Vintu se afla in libertate, dupa ce, in 19 noiembrie 2014, Tribunalul Ilfov a decis liberarea sa conditionata. Anterior, Vintu ispasea o pedeapsa de doi ani de inchisoare pentru ...citeste mai departe despre "Sorin Ovidiu Vintu, condamnat la sase ani si patru luni de inchisoare, in dosarul FNI" pe Ziare.com

#sorin ovidiu vintu inchisoare, #Sorin Ovidiu Vintu condamnat, #Sorin Ovidiu Vintu FNI , #Stiri Administratie