Sotii Iohannis au pierdut casa din Sibiu: Contestatia a fost respinsa din cauza avocatilor

Vineri, 24 Martie 2017, ora 22:10
759 citiri
Sotii Iohannis au pierdut casa din Sibiu: Contestatia a fost respinsa din cauza avocatilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Curtea de Apel Pitesti, care a respins irevocabil contestatia in anulare depusa de catre Carmen si Klaus Iohannis la decizia Curtii de Apel Brasov prin care au pierdut casa din centrul Sibiului, a considerat drept nefondat demersul sotilor Iohannis intrucat avocatii acestora au invocat, in contestatie, mai multe erori materiale care erau fie nemultumiri fata de decizia Curtii de apel Brasov, fie critici aduse solutiei pronuntate de aceasta.

Curtea de Apel Pitesti a precizat ca acestea ar echivala cu "formularea unui recurs la recurs", se arata in motivarea instantei.

"Un al treilea motiv al contestatiei in anulare il constituie faptul ca instanta s-ar fi aflat intr-o eroare cu privire la validitatea unui inscris esential atat in stabilirea masei succesorale ramase de pe urma defunctei..., cat si in aprecierea bunei-credinte a partilor semnatare ale contractului nr. 924, respectiv testamentul olograf semnat de... Si in privinta acestui motiv Curtea retine ca nu se invoca o eroare materiala a instantei de recurs, ci se critica chiar aprecierea acesteia din urma asupra validitatii unui inscris (un testament), respectiv o presupusa greseala de judecata", se arata in motivarea Curtii de Apel Pitesti.

Astfel, judecatorii fac trimitere la ideea ca, prin documentul depus la Curtea de Apel Pitesti, contestatarii ar fi facut, in unele dintre motivele invocate in contestatie, un "recurs la recurs".

"O apreciere de natura insuficientei 'cercetari a succesiunii hotararilor judecatoresti depuse la dosarul cauzei', cat si aceea ca nu s-a cercetat corespunzator o hotarare judecatoreasca, nu constituie decat contestari a celor retinute de instanta de recurs si a modalitatii in care aceasta a analizat si a solutionat unul din punctele litigioase ale cauzei, respectiv o posibila greseala de rationament a acesteia si implicit formularea unui recurs la recurs", mentioneaza documentul citat.

In plus, Curtea de Apel Pitesti constata si ca motivele invocate in contestatia in anulare nu fac referire la greseli materiale, ci sunt, mai degraba, nemultumiri ale contestatarilor.

"Astfel, toate aprecierile acestora de mai sus nu sunt decat motive de recurs pe care le invoca impotriva unei decizii pronuntate in solutionarea unui recurs, ceea ce este inadmisibil. Se critica in mod evident rationamentul instantei de recurs in solutionarea acelui element privind inscrisul reprezentat de certificatul nr.... si de efectele pe care le produce. In consecinta, motivul este nei ...citeste mai departe despre "Sotii Iohannis au pierdut casa din Sibiu: Contestatia a fost respinsa din cauza avocatilor" pe Ziare.com

#contestatie anulare Iohannis casa Sibiu respinsa, #Iohannis recurs la recurs casa Sibiu, #Iohannis pierdut casa Sibiu , #Stiri Administratie