Sova: Lucrarile la tronsonul Ungheni-Iasi-Targu Neamt vor incepe in 2015

Duminica, 01 Decembrie 2013, ora 15:45
2126 citiri
Sova: Lucrarile la tronsonul Ungheni-Iasi-Targu Neamt vor incepe in 2015

Ministrul Dan Sova a anuntat, duminica, la Iasi, ca lucrarile la tronsonul Ungheni-Iasi-Targu Neamt, care face parte din autostrada ce va lega Moldova de Transilvania, ar putea incepe in 2015.

"In aceasta alocare financiara ne apucam sa facem Campia Turzii-Targu Mures, iar pe alocarea financiara urmatoare vom face de la Iasi pana in judetul Neamt. O sa vedem exact unde o sa fie traseul, in zona Pascani, urmand ca toata zona intre Targu Mures - Bistra - Targu Neamt sa se refaca studiul de fezabilitate. Mie imi este putin mai dificil sa va dau in acest moment toate detaliile, pentru ca din 30 aprilie autostrada a trecut la Ministerul Transporturilor. In perioada imediat urmatoare voi depune diligentele necesare pentru a o relua inapoi la noi la departament, pentru ca astfel sa facem ceea ce trebuie. Pe tronsonul de la Targu Mures lucrarile vor incepe in 2014. Depinde cum se termina licitatiile si contestatiile. Sper sa inceapa pana in mai. Pe tronsonul Ungheni - Iasi - Neamt, in 2014 se reactualizeaza licitatiile si probabil lucrari vor incepe la inceputul anului 2015", a spus Dan Sova, la Iasi, in cadrul unei conferinte de presa.

Ministrul a mai spus ca lucrarile la tronsonul de autostrada Ungheni-Iasi-judetul Neamt se vor termina, cel mai probabil, la finalul anului 2016 sau jumatatea lui 2017, in timp ce lucrarile la tronsonul Campia Turzii-Ocna-Targu Mures, in 2015.

Moldova va fi legata de sudul Romaniei prin autostrada Bacau-Brasov-Bucuresti, lucrarile pe tronsonul Bacau - Brasov urmand a fi incredintate la jumatatea lui 2015, dupa ce in 2014 se vor face studii de fezabilitate. Termenul limita de finalizare este anul 2017.

"In legatura cu zona Moldovei, mai ales ca au fost o serie de ingrijorari in zona si cu Iasiul si legarea de restul tarii, viziunea este mai larga si integrata. Se urmareste unirea Moldovei cu Transilvania, pe aliniamentul Iasi-Targu Mures, si se urmareste si unirea Moldovei cu centrul tarii, prin Iasi-Bacau-Bucuresti, ca sa se poate ajunge la Marea Neagra. Avem in vedere si un drum important, care nu e terminat dar care tine de zona Moldovei, Focsani-Odjula. Este o abordare in care Moldova va avea in anii urmatori ceea ce ii lipseste in ziua de azi. Este evident ca marile investitii s-au facut pe zona Transilvaniei, ele se vor finaliza odata cu inchiderea lucrarilor Coridorului IV pana la Sibiu si dupa aceea la Brasov in 2015, respectiv 2016, si atunci normal e ca toate investitiile sa se mute pe zona Moldovei si a Tarii Romanesti si lucrurile vor decurge normal", a precizat Sova.

Ministrul Dan Sova s-a aflat la Iasi alaturi de ministrul Educatiei, Remus Pricopie, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, pentru a lua parte la manifestarile organizate de municipalitate cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei.

#autostrada romania, #infrastructura sova , #Stiri Administratie