Spania cere o solutie europeana, dupa ce a primit 1200 de migranti in doua zile

Duminica, 29 Iulie 2018, ora 09:21
1263 citiri
Spania cere o solutie europeana, dupa ce a primit 1200 de migranti in doua zile
Foto: Arhiva Pixabay

Ministrul de externe al Spaniei, Fernando Grande-Marlaska, a cerut sambata o solutie europeana la problema imigratiei, dupa ce garda de coasta spaniola a salvat de pe mare peste 1200 de migranti in ultimele doua zile.

Presa din Spania a difuzat sambata seara imagini cu grupuri de migranti africani care au debarcat in ultimele zile direct pe plaje turistice, informeaza AFP.

"Am venit sa vedem pe teren problemele existente; problema imigratiei, care este o problema a Europei, necesita o solutie europeana", a spus Grande-Marlaska la Cadiz, in sudul Spaniei, potrivit unei inregistrari transmise de prefectura si preluate de AFP.

Spania, cu aproape 21.000 de migranti sositi anul acesta, a depasit Italia ca poarta de intrare clandestina in Europa, mentioneaza agentia. Datele publicate miercuri de Organizatia Internationala pentru Migratie arata ca Italia a primit in 2018 circa 18.000 de migranti, iar Grecia 15.000.

Ministrul de interne din noul guvern condus de Pedro Sanchez a apreciat ca evolutia era de asteptat si a fost cauzata de lipsa de prevedere a cabinetului fostului premier, conservatorul Mariano Rajoy. Potrivit lui Grande-Marlaska, situatia este exceptionala, dar "absolut sub control". ...citeste mai departe despre "Spania cere o solutie europeana, dupa ce a primit 1200 de migranti in doua zile" pe Ziare.com

#migranti Spania solutie europeana , #Stiri Administratie