Spitalul Universitar nu are autorizatie de incendiu ISU. Peste 500 de infectii nosocomiale, in primele 8 luni

Duminica, 04 Noiembrie 2018, ora 17:18
895 citiri
Spitalul Universitar nu are autorizatie de incendiu ISU. Peste 500 de infectii nosocomiale, in primele 8 luni
Foto: Arhiva Ziare.com

Directorul Spitalului Universitar de Urgenta din Bucuresti, Adriana Nica, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca unitatea medicala pe care o conduce nu are autorizatie ISU de incendiu, iar acest demers "necesita costuri". De asemenea, a precizat ca, de la 1 ianuarie 2018 pana la 1 august, in unitatea pe care o conduce au fost raportate peste 570 de infectii nosocomiale, din aproape 30.000 de bolnavi tratati.

"Am facut toate demersurile pentru a obtine fonduri si pentru a demara acest proces (de obtinere a autorizatiei de securitate la incendiu - n.red.).

Pentru ca acest spital este construit pe 14 etaje, va fi foarte greu sa ne raportam la actualele cerinte. Deci, trebuie gasite niste modalitati si niste proceduri speciale ca el sa fie acreditat. Acest demers necesita costuri, iar noi am facut demersuri in acest sens", a declarat, duminca, Adriana Nica, sefa SUUB.

In luna februarie a acestui an, un scurtcircuit la un generator a produs un incendiu in Spitalul Universitar. Nu au fost pacienti evacuati in urma incidentului, insa 20 de angajati ai unitatii spitalicesti s-au autoevacuat. La fata locului au actionat atunci cinci autospeciale de stingere, o autoscara, un echipaj de descarcerare si un echipaj SMURD.

Referitor la infectiile nosocomiale, Nica a precizat ca "exista un departament special la nivelul Spitalului Universitar, cu specialisti in epidemiologie care fac controale permanent, conform unui plan zilnic, saptamanal, lunar, trimestrial, pentru a identifica zonele cu risc si pentru a lua masuri sa limitam raspandirea unor bacterii, daca acestea se constata ca sunt prezente intr-un anumit loc".

Declaratiile au fost facute in contextul in care in luna august s-a descoperit o bacterie intr-un filtru la o sala de operatie.

"Era o bacterie care a fost identificata pe un filtru, dintr-un spalator, dintr-o sala de operatie dedicata operatiilor cronice. A fost perioada dedicata zilelor libere, incepand cu 15 august, iar cand se presupunea ca trebuie sa inceapa activitatea in sala respectiva, s-au recoltat probe, asa se face de fiecare data. S-a identificat bacteria, s-a luat masura inchiderii acelei sali, tocmai pentru a nu raspandi bacteria si nu s-a operat timp de o saptamana", mai sustine Nica.

Potrivit sefei SUUB, bacteriile exista in toate spitalele mari din lume, sugerand faptul ca infectiile nosocomile sunt inevitabile.

"Bacteriile exista. Un pacient aflat intr-o stare critica, la terapie intensiva, si necesita ...citeste mai departe despre "Spitalul Universitar nu are autorizatie de incendiu ISU. Peste 500 de infectii nosocomiale, in primele 8 luni" pe Ziare.com

#Spitalul Universitar infectii nosocomiale, #Spitalul Universitar autorizatie incendiu ISU , #Stiri Administratie