SRI, acuzat ca-si face un sistem Big Brother cu bani de la UE. Ce spune Guvernul

Luni, 08 August 2016, ora 14:35
1201 citiri
SRI, acuzat ca-si face un sistem Big Brother cu bani de la UE. Ce spune Guvernul
Foto: Arhiva SRI

Patru organizatii neguvernamentale au trimis luni o scrisoare deschisa mai multor institutii din tara si din strainatate, prin care cer anularea unui proiect al SRI, finantat din fonduri europene, despre care sustin ca ar fi unul "de supraveghere in masa".

"APADOR-CH impreuna cu alte trei organizatii neguvernamentale a trimis astazi aceasta scrisoare deschisa mai multor institutii nationale si europene (Comisia Europeana, Ministerul Fondurilor Europene, Primul Ministru, MCSI, Comisia de control a SRI, CSAT), exprimandu-si ingrijorarea cu privire la un proiect de supraveghere in masa implementat de Serviciul Roman de Informatii, cu o finantare europeana", se precizeaza intr-un comunicat al Asociatiei Pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania - Comitetul Helsinki.

Potrivit sursei citate, SRI a castigat un proiect pe fonduri europene prin care intentioneaza sa achizitioneze software si hardware de 25 de milioane de euro pentru "consolidare si asigurarea interoperabilitatii ...citeste mai departe despre "SRI, acuzat ca-si face un sistem Big Brother cu bani de la UE. Ce spune Guvernul" pe Ziare.com

#proiect SRI ascultare fonduri europene , #Stiri Administratie