SRI, despre microfonul gasit de Carmen Dan in priza: Poate fi cumparat cu 200-300 lei de pe orice site

Miercuri, 29 Noiembrie 2017, ora 23:48
875 citiri
SRI, despre microfonul gasit de Carmen Dan in priza: Poate fi cumparat cu 200-300 lei de pe orice site
Foto: Arhiva Pixabay

Serviciul Roman de Informatii a reactionat prompt dupa ce ministrul de Interne Carmen Dan a anuntat ca a gasit intr-una dintre prizele din casa in care locuieste cu chirie un dispozitivul de inregistrare.

Purtatorul de cuvant al SRI, Ovidiu Marincea, a anuntat ca din analiza Serviciului microfonul este unul ieftin, ce "poate fi cumparat cu 200-300 de lei de pe orice site", acest lucru indicand ca a fost plasat de "cineva din zona" privata.

"Din primele noastre verificari, vorbim de un dispozitiv care ar putea proveni din zona privata. Cel mai probabil, vorbim de un dispozitiv dintr-o zona privata pentru ca se pare ca e un dispozitiv ieftin, care costa 200-300 de lei si care poate fi achizitionat de oricine de pe orice site. Cu aceste dispozitive ieftine nu umbla nici serviciile de informatii interne si nici externe", a declarat, miercuri seara, purtatorul de cuvant al Serviciului Roman de Informatii (SRI), la Romania Tv.

Marincea a precizat ca SRI nu are nicio implicare in acest caz si ca directorul Edward Hellvig deja a constactat-o pe Carmen Dan penrtu a o asigura de sprijinul sau.

"SRI nu spioneaza si nu inregistreaza pe ministrul de Interne din Romania, pentru numele lui Dumnezeu. SRI este un serviciu de contraspionaj, SRI ii prinde pe spioni. SRI nu foloseste tehnica descoperibila de persoane neautorizate. In acest caz, care este un caz extrem de grav, cand un membru CSAT gaseste in locuinta sa un dispozitiv de inregistrare, SRI se va implica intru totul in acest caz, pana la capat. Vom acorda sprijinul ministrului de Interne si acest lucru l-am comunicat ministrului. Asta exclude orice fel de implicare anterioara a Serviciului. Directorul SRI a vorbit deja cu Carmen Dan, iar SRI va pune la dispozitie tot ce este nevoie pentru desfasurarea anchetei", a completat Ovidiu Marincea, potrivit Mediafax.

Purtatorul de cuvant al SRI a mai declarat ca Serviciul Roman de Informatii nu ofera protectie contrainformativa niciunui membru al Guvernului Romaniei.

Parchetul General a deschis, miercuri seara, dosar penal in cazul ministrului Carmen Dan pentru violare de domiciliu, dupa ce ministrul a gasit in casa sa un dispozitiv de ascultare ascuns intr-o priza.

Carmen Dan a dezvaluit miercuri seara ca a dat peste microfon in timp ce incerca sa-si bage la incarcat telefonul. Fata prizei s-a desprins si astfel a fost descoperit dispozitivul. Carmen Dan a sunat de indata la Politie.

"Am descoperit dispozitivul azi-dupa amiaza, cand am vrut sa pu ...citeste mai departe despre "SRI, despre microfonul gasit de Carmen Dan in priza: Poate fi cumparat cu 200-300 lei de pe orice site" pe Ziare.com

#SRI priza microfon Carmen Dan reactie, #Carmen Dan urmarita reactie SRI , #Stiri Administratie