SRI l-a gasit nevinovat pe Coldea si a vrut sa-l repuna in functie, insa generalul si-a dat demisia de onoare

Marti, 17 Ianuarie 2017, ora 13:05
1733 citiri
SRI l-a gasit nevinovat pe Coldea si a vrut sa-l repuna in functie, insa generalul si-a dat demisia de onoare
Foto: SRI

Serviciul Roman de Informatii a transmis ca ancheta interna a relevat faptul ca generalul Florian Coldea nu a incalcat legea sau regulamentele institutiei. Totusi, acesta va fi trecut in rezerva dupa ce a cerut eliberarea din functie invocand motive ce tin de onoarea militara.

"Comisia speciala a precizat ca din activitatea domnului #Coldea, supusa verificarii, nu au rezultat elemente care sa se constituie in incalcari ale legii sau normelor interne in vigoare. Dupa prezentarea raportului, Biroul Executiv a decis repunerea in functie a domnului general-locotenent Florian Coldea.

In cadrul aceleiasi sedinte, Prim-adjunctul Directorului a solicitat Directorului SRI, domnul Eduard Hellvig, eliberarea din functie si punerea la dispozitia si nevoile institutiei, dupa aproape 12 ani de cand exercita aceasta functie", informeaza Serviciul Roman de Informatii, intr-un comunicat de presa.

Florian Coldea a fost suspendat din conducerea SRI dupa ce Sebastian Ghita l-a mentionat foarte des in inregistrarile pe care le-a lansat la Romania TV dupa ce a disparut de indata ce si-a pierdut imunitatea parlamentara.

Intr-o astfel de inregistrare, Ghita sustinea ca fostul premier Victor Ponta ar fi fost santajat de Coldea, pentru ca Laura Codruta Kovesi sa fie propusa la conducerea DNA.

Intr-o alta inregistrare, Ghita a povestit ca generalul Florian Coldea ar fi fost la o vila de-ale sale din Cheia, unde ar fi amenintat cu dosare pe oricine incearca sa construiasca autostrada Comarnic - Brasov.

De asemenea, fostul deputat a mai spus ca a fost in vacanta in anul 2010 cu Coldea, in Seychelles, iar in 2012 in Toscana, pe langa Coldea fiind prezent atunci si Vasile Dancu.

Florian Coldea a prezentat SRI documente care ar demonstra ca aceste informatii nu sunt reale, insa Sebastian Ghita a sustinut ca actele respective ar fi false.

Raportul comisiei de control intern a SRI arata ca Florian Coldea nu a incalcat legea sau regulamentele interne.

Sebastian Ghita este dat in urmarire internationala, iar pe numele sau a fost emis un mandat de arestare.

#Coldea SRI trecere in rezerva, #Coldea demisie SRI , #Stiri Administratie