SRI pregateste o noua lege Big Brother: "Niste lucruri nu au fost bine intelese"

Luni, 29 Iunie 2015, ora 14:53
1175 citiri
SRI pregateste o noua lege Big Brother: "Niste lucruri nu au fost bine intelese"
Foto: Arhiva Ziare.com

Directorul Centrului National Cyberint din cadrul Serviciului Roman de Informatii (SRI), Florin Cosmoiu, a declarat ca institutia pe care o reprezinta spera sa promoveze "in urmatoarele luni" un nou proiect de lege privind securitatea cibernetica, document care ar urma apoi sa intre in dezbatere publica.

"In 2014 a fost o mare dezbatere in spatiul public vizavi de legea adoptata de Parlament privind securitatea cibernetica a Romaniei, care ulterior a fost declarata neconstitutionala de catre Curtea Constitutionala.

Institutiile statului implicate lucreaza in aceasta perioada pentru a identifica solutiile care sa raspunda la exigentele care au fost emise de catre Curte. (...) Si noi si impreuna cu celelalte institutii implicate speram sa reusim in urmatoarele luni sa promovam un nou proiect de lege care va intra in primul rand intr-o dezbatere publica.

Probabil ca in prima etapa acolo a fost o greseala, nu s-a dezbatut destul de mult cu toti factorii si din societatea civila ...citeste mai departe despre "SRI pregateste o noua lege Big Brother: "Niste lucruri nu au fost bine intelese"" pe Ziare.com

#SRI Big Brother, #SRI lege Big Brother, #noua lege Big Brother , #Stiri Administratie