SRI raspunde acuzatiilor ca ar fi fost implicat in protest: Afirmatii denigratoare!

Luni, 23 Ianuarie 2017, ora 07:44
935 citiri
SRI raspunde acuzatiilor ca ar fi fost implicat in protest: Afirmatii denigratoare!
Foto: Ziare.com

SRI respinge, intr-un comunicat de presa transmis duminica seara, "orice incercare de a implica institutia in dispute politice, organizare de proteste sau alte actiuni care nu tin de misiunile asumate potrivit cadrului legal".

"Respingem categoric orice incercare de a implica SRI in dispute politice, organizare de proteste sau alte actiuni care nu tin de misiunile asumate potrivit cadrului legal. Consideram aceste afirmatii denigratoare si menite sa afecteze institutii fundamentale ale regimului democratic. SRI isi reafirma determinarea de a ramane echidistant, neimplicat politic si concentrat pe indeplinirea misiunilor sale cu respectarea stricta a legii", arata Serviciul Roman de Informatii.

SRI mentioneaza ca aduce aceste precizari "in urma acuzatiilor grave aduse in spatiul public privind implicarea institutiei in organizarea protestului de duminica".

In jur de 30.000 de oameni au protestat, duminica seara, in Capitala fata de proiectele de ordonanta ale Guvernului privind gratierea si modificarea codurilor penale.

Manifestatia, care a durat patru ore, a inceput in Piata Universitatii, de unde oamenii au plecat in mars spre Piata Victoriei, iar de acolo la sediul PSD.

La manifestatia din Piata Universitatii s-a aflat, timp de aproximativ 15 minute, si presedintele Klaus Iohannis, care a fost aplaudat de catre protestatari si i-a fost scandat numele. "Avem presedinte", "Iohannis e cu noi", "Romania cere: fara gratiere", au strigat oamenii.

Seful statului a stat aproximativ un sfert de ora in mijlocul manifestantilor si a spus ca este inadmisibil sa fie schimbate legile in modul in care se intentioneaza si ca oamenii au de ce sa fie indignati. "O gasca de oameni politici cu probleme penale vrea sa schimbe legislatia din Romania, vrea sa slabeasca statul de drept. Ori asa ceva nu se poate admite. Este inadmisibil sa se schimbe legislatia si zeci, sute de politicieni certati cu legea sa se gaseasca cu dosarele curate si sa continue faradelegile. Romanii, pe buna dreptate, sunt indignati", a spus Iohannis la sosire.

Alte cateva zeci de mii de persoane au protestat in mai multe orase.

Intors in tara de la ceremonia de investitura a lui Donald Trump in functia de presedinte al SUA, presedintele PSD a avut o reactie extrem de dura la adresa lui Iohannis:

"M-am intors de la instalarea presedintelui Americii si l-am gasit pe presedintele Romaniei in fruntea unei noi mineriade, o manifestatie neautorizata, impotriva guvernului Romaniei, ...citeste mai departe despre "SRI raspunde acuzatiilor ca ar fi fost implicat in protest: Afirmatii denigratoare!" pe Ziare.com

#SRI implicare proteste reactie, #SRI reactie implicare protest binom DNA , #Stiri Administratie