SRI, reactie in cazul Black Cube: Niciodata directorul SRI nu a discutat cu persoanele cercetate in dosar

Marti, 25 Octombrie 2016, ora 12:12
911 citiri
SRI, reactie in cazul Black Cube: Niciodata directorul SRI nu a discutat cu persoanele cercetate in dosar
Foto: Facebook/SRI

Serviciul Roman de Informatii a reactionat, marti, la informatiile aparute in presa, potrivit carora numele directorului SRI Eduard Hellvig ar fi fost mentionat de suspectii din dosarul Black Cube, acuzati ca ar fi incercat intimidarea sefei DNA, Laura Codruta Kovesi.

Concret, la finalul saptamanii trecute, presa a scris ca intr-un document care are legatura cu dosarul Black Cube se precizeaza ca misiunea agentilor israelieni cercetati era autorizata la cel mai inalt nivel si ca acestia ar fi urmat sa functioneze ca celula in interiorul SRI.

Kovesi, hartuita: Black Cube sustine ca angajatii sai aveau autorizatii de la cel mai inalt nivel

Numele presedintelui Klaus Iohannis, al sefului SRI Eduard Hellvig si al directorului adjunct al SRI Florian Coldea ar fi fost folosite de agentii israelieni ca dovada a autorizarii misiunii, se mai arata in documentul respectiv.

Intr-un comunicat transmis presei marti, SRI spune ca "respinge cu fermitate afirmatiile aparute in spatiul ...citeste mai departe despre "SRI, reactie in cazul Black Cube: Niciodata directorul SRI nu a discutat cu persoanele cercetate in dosar" pe Ziare.com

#reactie SRI Black Cube , #Stiri Administratie