SRI: Romania, ruta secundara pentru simpatizantii Statului Islamic

Luni, 15 August 2016, ora 16:39
903 citiri
SRI: Romania, ruta secundara pentru simpatizantii Statului Islamic
Foto: Facebook/SRI

Lupii singuratici precum cei care au comis atentate teroriste in ultima vreme in Europa reprezinta o problema majora, sustin reprezentantii Serviciului Roman de Informatii (SRI).

"Fenomenul actorilor singulari, alaturi de cele ale 'foreign fighters' (luptatori straini - n.red) si 'returnees' (luptatori intorsi - n.red), ramane o problema majora, in special ca urmare a campaniei propagandistice a Daesh (in mod special cea derulata in mediul virtual) si a indemnurilor repetate la jihad individual in Occident, care au amplificat riscul unor actiuni de tipul 'solo terrorism'", se arata intr-un raspuns al SRI la solicitarea Digi 24.

Statul Islamic ar folosi lupi singuratici in Europa, sa tina serviciile ocupate. Intre timp pune la cale atrocitati uriase

Desi in Romania nu au fost descoperite cazuri de astfel de persoane radicalizate, tara noastra este o ruta secundara de tranzit pentru europenii care pleaca in Siria si Irak sa lupte alaturi de Statul Islamic.

"Romania nu ...citeste mai departe despre "SRI: Romania, ruta secundara pentru simpatizantii Statului Islamic" pe Ziare.com

#SRI lupi singuratici, #Romania ruta secundara jihadisti , #Stiri Administratie