SRI vrea sa fim anuntati cand calculatoarele noastre sunt atacate cibernetic

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 16:58
926 citiri
SRI vrea sa fim anuntati cand calculatoarele noastre sunt atacate cibernetic
Foto: Arhiva Ziare.com

SRI ar vrea ca furnizorii de Internet sa isi anunte clientii in cazul in care calculatoarele lor sunt vizate de atacuri informatice.

Florin Cosmoiu, seful Centrului Cyberint din cadrul SRI, sustine ca PC-urile unor utilizatori sunt infectate si folosite pentru atacarea unei terte parti.

"Sunt multe situatii si detinem si noi si expertii CERT-Ro informatii despre existenta a unor calculatoare ale unor persoane fizice infectate cu botneti. Practic calculatoarele acestor utilizatori sunt infectate si folosite, fara stiinta acestora, pentru atacuri impotriva unor terte parti", a declarat Cosmoiu, la o conferinta pe teme de securitate, scrie Hotnews.

Acesta a precizat ca autoritatile statului, prin furnizorii de Internet, ar trebui sa instiinteze utilizatorii ai caror calculatoare au fost implicate in incidente de securitate informatica. O astfel de obligatie exista in Legea securitatii cibernetice declarata neconstitutionala de catre CCR.

"In legea securitatii cibernetice care ...citeste mai departe despre "SRI vrea sa fim anuntati cand calculatoarele noastre sunt atacate cibernetic" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#SRI calculator atacat, #SRI atacuri cibernetice , #Stiri Administratie