Statul ar putea pierde "Cumintenia Pamantului": Mostenitorii se gandesc chiar sa o scoata la licitatie

Luni, 19 Decembrie 2016, ora 18:56
2216 citiri
Statul ar putea pierde "Cumintenia Pamantului": Mostenitorii se gandesc chiar sa o scoata la licitatie
Foto: Arhiva Ziare.com

Statul roman ar putea pierde "Cumintenia Pamantului" a lui Constantin Brancusi. Guvernul ar fi trebuit sa dea banii pentru opera pana marti, insa luni, la o intalnire dintre reprezentantii Executivului si mostenitorii sculpturii, s-a decis sa se mai astepte pana dupa sarbatori pentru gasirea unei solutii.

Bogdan Grabowski, avocatul proprietarilor operei, declarat ca, la intalnire, secretarul general al Guvernului si ministrul Culturii, Corina Suteu, i-au expus situatia actuala, fara a formula vreo propunere sau solicitare.

Avocatul a mentionat ca mostenitorii operei lui Constantin Brancusi vor analiza inclusiv cu un reprezentant al casei Artmark posibilitatea organizarii unei licitatii.

"Ne-au expus situatia. Practic, ne-au adus la cunostinta ca au formulat mai multe amendamente si atat. Senzatia mea a fost ca intre doamna ministru si reprezentantii Guvernului este o falie", a declarat Bogdan Grabowski.

El a precizat ca, pe termen scurt, nu vor fi luate decizii. "Asteptam ...citeste mai departe despre "Statul ar putea pierde "Cumintenia Pamantului": Mostenitorii se gandesc chiar sa o scoata la licitatie" pe Ziare.com

#stat pierde Cumintenia Pamantului, #Cumintenia Pamantului licitatie , #Stiri Administratie