Statul roman, bun de plata: aproape 30.000 de lei, despagubiri pentru un sofer care a lovit un caine pe autostrada

Miercuri, 19 Iulie 2017, ora 21:37
1231 citiri
Statul roman, bun de plata: aproape 30.000 de lei, despagubiri pentru un sofer care a lovit un caine pe autostrada
Foto: Ziare.com

Un roman a castigat un proces cu CNAIR, dupa ce a lovit cu masina un caine, pe autostrada Arad-Timisoara, avariindu-si astfel masina. Soferul a acuzat faptul ca plasa de protectie era rupta si, astfel, animalul a patruns pe carosabil.

Incidentul a avut loc noaptea, in luna august 2014, la mai putin de trei ani de cand acel tronson de autostrada a fost inaugurat, iar timisoreanul Marius Pop spune ca "motorul s-a oprit" in momentul impactului cu cainele.

"Aveam vreo 110 - 120 km/h. Am intrat pe banda a doua, in depasirea unui TIR, cand mi-a iesit in fata un caine ciobanesc de talie mare, venit de pe axul drumului. Daca viram stanga, intram in parapet, daca viram dreapta intram sub TIR. L-am lovit in plin, iar in momentul acela am ramas fara lumini, iar motorul s-a oprit", a spus Pop, citat de Adevarul.

Acesta sustine ca masina s-a oprit la aproape 200 de metri de locul in care a avut loc impactul.

Barbatul era cu sotia si cu copilul in masina, intorcandu-se din concediu si, dupa accident, a sunat la 112 pentru a anunta Politia. I s-a transmis insa ca, daca nu sunt victime, trebuie sa se descurce singur, cu toate ca, sustine timisoreanul, un alt sofer a intrat in parapet din cauza ca pe carosabil a ramas corpul cainelui.

In cele din urma, politistul sosit la fata locului a constatat ca, in locul in care se afla masina, plasa de protectie nu era rupta. In plus, i-a reprosat lui Pop ca nu a semnalizat cadravrul cainelui ramas pe autostrada.

Soferul pagubit a dat in judecat CNAIR, insa cererea sa a fost respinsa la Judecatoria Timisoara, argumentandu-se ca animalul, avand o curea, avea astfel si stapan, prin urmare acesta din urma trebuie sa fie identificat de reclamant. Mai mult, magistratii au sustinut ca nu exista dovada ca animalul a patruns pe sosea prin plasa de protectie rupta.

Ulterior, insa, omul a avut castig de cauza la Tribunalul Timis, in urma apelului.

Astfel, statul roman, prin CNAIR, trebuie sa ii plateasca acestuia 10.000 de lei daune morale si 14.325,19 lei daune materiale, potrivit dosarului inregistrat la Tribunalul Timis. De asemenea, CNAIR trebuie sa plateasca si 4.931,88 lei cheltuieli de judecata. In total, aproape 30.000 de lei pe care statul roman trebuie sa ii plateasca din cauza ca plasa de protectie a autostrazii era rupta, punand astfel in pericol participantii la trafic. ...citeste mai departe despre "Statul roman, bun de plata: aproape 30.000 de lei, despagubiri pentru un sofer care a lovit un caine pe autostrada" pe Ziare.com

#sofer autostrada Arad Timisoara judecata CNAIR, #sofer lovit caine autostrada Arad Timisoara, #stat roman bani sofer caine autostrada , #Stiri Administratie