STB pune pensionarii pe drumuri ca sa le dea carduri gratuite. Care e procedura daca isi doresc si insotitor

Luni, 11 Februarie 2019, ora 13:41
1594 citiri
STB pune pensionarii pe drumuri ca sa le dea carduri gratuite. Care e procedura daca isi doresc si insotitor
Foto: Arhiva Ziare.com

De marti, Societatea de Transport Bucuresti incepe distribuirea formularelor necesare pentru eliberarea abonamentelor de calatorie destinate pensionarilor care beneficiaza de gratuitate pe mijloacele de transport in comun.

Pana acum, pensionarii din Bucuresti circulau gratuit cu STB in baza talonului de pensie.

STB anunta ca, in prima etapa, persoanele cu domiciliul in Bucuresti, pensionate la limita de varsta, pot solicita Centrelor de Emitere si Reincarcare Carduri si controlorilor legitimatii calatorie, instructiuni cu privire la datele/ documentele pe care este necesar sa le depuna la orice unitate de vanzare (formularul completat insotit de copia talonului de pensie si a actului de identitate).

Dupa completarea formularului tip, impreuna cu o copie a talonului de pensie si a actului de identitate, solicitantul le va depune la oricare Centru de Emitere si Reincarcare Carduri al STB SA, conform unui comunicat.

In urma colectarii acestor documente, STB SA le transmite catre Casa Nationala de Pensii Publice pentru verificare si validare. Dupa validare, STB SA va emite cardurile electronice si le transmite, prin corespondenta, catre beneficiari, la adresele indicate de acestia.

Pensionarii care au implinit varsta de 63 de ani, in cazul femeilor, si 65 de ani, in cazul barbatilor, pot opta, tot prin completarea formularului, pentru emiterea unui card de calatorie destinat insotitorilor.

Astfel, conform HCGMB 839/2019, persoanele care au domiciliul stabil in Bucuresti si sunt insotitoare ale pensionarilor beneficiaza de gratuitate pentru calatoria pe mijloacele de transport public ale operatorilor de transport ce presteaza servicii de transport pe raza Municipiului Bucuresti.

Cardurile de transport vor permite doua validari consecutive, una pentru posesorul de card nominal, respectiv pensionarul, si una pentru insotitorul acestuia.

Persoanele insotitoare beneficiaza de aceasta facilitate numai pe durata calatoriei in care insotesc pensionarii detinatori ai unor astfel de carduri.

Cardul se emite pentru o perioada de 12 luni, iar la anul toata procedura se repeta.

Cat i-ar costa, de fapt, pe bucuresteni transportul gratuit promis de FireaDe ce STB ii ameninta cu amenzi pana si pe cei care calatoresc cu abonament? "Daca valideaza, vom oferi calitate, vom avea timp sa spalam vehiculele!" ...citeste mai departe despre "STB pune pensionarii pe drumuri ca sa le dea carduri gratuite. Care e procedura daca isi doresc si insotitor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#carduri pensionari STB, #transport gratuit STB pensionari , #Stiri Administratie