Summit G20: Discutiile pe teme economice, eclipsate de tensiunile Rusia - Occident

Sambata, 15 Noiembrie 2014, ora 14:00
1564 citiri
Summit G20: Discutiile pe teme economice, eclipsate de tensiunile Rusia - Occident
Foto: Marketing Voice

Liderii celor mai importante puteri ale lumii incep, sambata, la Brisbane, reuniunile in cadrul summit-ului G20, discutiile pe teme economice riscand sa fie eclipsate de divergentele diplomatice dintre Rusia si Occident.

Vineri, cu o zi inainte de inceperea summitului, care va avea loc pe parcursul a doua zile, Marea Britanie si Australia au pregatit o primire ostila presedintelui rus Vladimir Putin, relateaza AFP.

Premierul australian Tony Abbott l-a acuzat pe presedintele rus Vladimir Putin ca intentioneaza sa restaureze "gloria pierduta a tarismului sau a Uniunii Sovietice", in timp ce premierul britanic David Cameron a denuntat o Rusie care agreseaza tari mai mici decat ea, referindu-se la Ucraina.

NATO a confirmat in cursul acestei saptamani temerile autoritatilor de la Kiev, potrivit carora Rusia a mobilizat trupe si echipamente militare in estul Ucrainei, controlat de rebelii prorusi, acuzatii negate de Moscova.

Si Rusia a acuzat vineri Misiunea de observatori a OSCE ...citeste mai departe despre "Summit G20: Discutiile pe teme economice, eclipsate de tensiunile Rusia - Occident" pe Ziare.com

#summit G20 Australia, #summit Brisbane, #summit tensiuni Rusia Occident , #Stiri Administratie