Suntem siguri ca numarul mare de functionari e problema? Cum pregatim reforma administratiei locale

Luni, 03 August 2015, ora 12:00
1264 citiri
Suntem siguri ca numarul mare de functionari e problema? Cum pregatim reforma administratiei locale
Foto: Leonte Nastase

Ministrul Finantelor spune ca macar 20% din posturile din administratie ar trebui restructurate, pentru ca sunt ineficiente. (Nu e clar daca si oamenii care ocupa acele posturi sunt ineficienti, la randul lor?)

Daca luam in calcul resuscitarea Codului administrativ si noile reglementari privind achizitiile publice, am putea crede ca Guvernul demareaza o reforma serioasa a administratiei publice.

Fostul ministru al Administratiei pluseaza cu dorinta de-a relua proiectul descentralizarii, oprit de o decizie CCR care acuza neconcordanta cu legea-cadru si procedura de adoptare prin angajarea raspunderii (sigur, mai erau si alte probleme).

Un jurnalist economic arata ca reforma administratiei trebuie sa permita reducerea cheltuielilor in unitatile administrativ-teritoriale.

In tot acest timp, salarizarea produce tensiuni intre demnitari, functionari si alte categorii de bugetari.

Nu stiu daca-i este corect atribuita Cardinalului Mazarin zicala ca, atunci cand nu mai au despre ...citeste mai departe despre "Suntem siguri ca numarul mare de functionari e problema? Cum pregatim reforma administratiei locale" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#restructurare posturi administratie, #posturi administratie ineficiente, #reforma administratie publica , #Stiri Administratie