Sute de militari romani, americani si britanici participa la un amplu exercitiu in Marea Neagra

Vineri, 12 Mai 2017, ora 08:21
1090 citiri
Sute de militari romani, americani si britanici participa la un amplu exercitiu in Marea Neagra
Foto: Facebook/Fortele Navale Romane

Peste 700 de militari din Romania, Marea Britanie si Statele Unite vor desfasura, de vineri pana luni, in apele teritoriale ale Romaniei, un amplu exercitiu de antrenament.

Potrivit unui comunicat al Fortelor Navale Romane, Fregata "Regele Ferdinand", Dragoarele Maritime "Lt. Dimitrie Nicolescu" si "Lupu Dinescu", impreuna cu distrugatorul american USS "Oscar Austin" vor executa proceduri de lupta antisubmarin si de lupta impotriva amenintarilor de la suprafata.

Sunt programate exercitii de lupta antiaeriana iar simularea inamicului va fi asigurata de doua aeronave MIG21 LanceR ale Fortelor Aeriene Romane si de doua avioane de vanatoare Typhoon din partea Fortelor Aeriene Britanice, informeaza comunicatul citat.

Exercitiile au ca scop cresterea nivelului de instruire a echipajelor navelor participante si consolidarea interoperabilitatii intre tarile membre ale Aliantei Nord-Atlantice care participa la aplicatie, precum si intre categoriile de forte participante.

USS "Oscar Austin", distrugator din clasa Arleigh Burke, este dotat cu lansatoare de rachete de croaziera Tomahawk cu raza lunga de actiune si cu sisteme de artilerie navala si de lansare torpile antisubmarin, care ii permit nimicirea adversarului pe o raza de peste 1.000 de kilometri.

Distrugatorul american a acostat in Portul Constanta joi, pentru o escala de o zi, iar echipajul sau are programate vizite oficiale la Comandamentul Flotei si la diverse institutii publice locale.

...citeste mai departe despre "Sute de militari romani, americani si britanici participa la un amplu exercitiu in Marea Neagra" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#militari rimani exercitii Marea Neagra, #militari romani americani Marea Neagra , #Stiri Administratie