Tariceanu: CNAIR s-a angajat sa termine 180 de kilometri de autostrada in 2019

Joi, 07 Februarie 2019, ora 21:45
863 citiri
Tariceanu: CNAIR s-a angajat sa termine 180 de kilometri de autostrada in 2019
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, sustine ca CNAIR s-ar fi angajat ca in acest an sa finalizeze 180 de kilometri de autostrada. Presedintele ALDE a explicat si care vor fi proiectele de infrastructura pentru 2019, care au fost discutate la intalnirile din coalitie pe tema bugetului.

"Compania de autostrazi s-a angajat ca anul acesta sa termine un numar record de km, anume 180 de km de autostrazi. Ei ne-au prezentat doua categorii, categoria certa cu 180 de km si categoria cu risc de receptie, care este numai de 77 de km.

Noi ne asumam politic, noi dam toti banii necesari, dar pana la urma nici ministrul, nici prim-ministrul nu lucreaza, dar o supraveghere este un lucru esential", a declarat Calin Popescu Tariceanu, joi seara, la Antena3.

Precizam ca, in 2018, Compania de Drumuri a reusit sa deschida doar putin peste jumatate din cei 100 de kilometri de autostrada pe care se angajase sa ii inaugureze anul trecuta.

Iata cate capete de autostrada s-au inaugurat in 2018 si ce sosele se vor deschide, de fapt, in 2019

Liderul ALDE a afirmat ca a discutat in sedintele de coalitie de saptamana aceasta despre proiectul de buget, respectiv care vor fi proiectele de infrastructura incluse in bugetul pe 2019, dar si necesitatile din domeniul Educatiei.

"Bugetul pe care anul acesta il prezentam, spre deosebire de anii precedenti, cand se prezentau cifre, se uita lumea si nu intelegea nimic, eu vreau sa plecam altfel, de la proiecte. Astea au sens pentru cetateni, nu 3%, 7%, trei miliarde si asa mai departe.

Prima discutie pe buget se face pe marii indicatori, adica (sic!) cat este estimata cresterea PIB-ului sau cat sunt estimate veniturile la buget, care sunt cheltuielile mari, deficitul pe care il prognozam, asta e prima discutie.

Nu am vorbit de Servicii, pentru ca nu e prima noastra preocupare. Am discutat atunci despre modul in care vor fi cheltuiti banii in educatie, de un program care sa completeze cornul si laptele, rucsacul de scoala, rechizitele", a adaugat Tariceanu.

Proiectele de infrastructura din 2019

Presedintele Senatului a mentionat si care vor fi proiectele de infrastructura incluse in bugetul de stat pentru anul 2019.

"Obiectivul a fost sa realizam un buget bazat pe investitii. Ceilalti colegi din PSD au vrut si ei acelasi lucru. Stiti de ce a durat mai mult? Am aici sa va arat ce am convenit. Am sa va vorbesc numai de partea de infrastructura, care necesita cele mai mari investitii si pe care le-am grupat pe reg ...citeste mai departe despre "Tariceanu: CNAIR s-a angajat sa termine 180 de kilometri de autostrada in 2019" pe Ziare.com

#Tariceanu autostrazi 2019 , #Stiri Administratie