Tariceanu in instanta: Nu recunosc acuzatiile care mi se aduc si nici nu le inteleg

Marti, 14 Martie 2017, ora 11:41
909 citiri
Tariceanu in instanta: Nu recunosc acuzatiile care mi se aduc si nici nu le inteleg
Foto: Arhiva Digi 24 TV

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, le-a spus, marti, judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie ca nu recunoaste acuzatiile pe care i le aduce DNA si nici nu le intelege.

El a cerut sa fie judecat prin procedura normala in dosarul in care este cercetat pentru marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului.

La primul termen al judecarii dosarului pe fond, Tariceanu a fost intrebat de presedintele completului, Ana Maria Dascalu, daca recunoaste acuzatiile si daca doreste sa fie judecat prin procedura simplificata.

"Pozitia mea este ca nu recunosc acuzatiile care mi se aduc si nici nu le inteleg si, ca atare, doresc ca judecata in cazul meu sa se desfasoare dupa procedura obisnuita de drept comun", a raspuns Tariceanu.

Termenul de azi a durat in jur de 20 de minute, timp in care s-a dat citire pe scurt rechizitoriului intocmit de procurorii DNA.

Avocatul lui Tariceanu a cerut amanarea dosarului, pe motiv ca doreste sa ia la cunostinta probele procurorilor, dar si pentru a depune o lista cu probele sale. Aparatorul a explicat ca in rechizitoriu nu apar patru martori care au fost audiati la DNA, iar alti martori au fost de fapt audiati in alt dosar.

Instanta a fost de acord cu amanarea procesului pentru data de 11 aprilie, data la care va fi audiat si Calin Popescu-Tariceanu.

La iesirea din sala de judecata, Tariceanu nu a dorit sa dea detalii presei despre acuzatiile care i se aduc in acest dosar.

"Daca aveti rabdarea necesara, o sa explic la audiere. Asa cum am spus, prefer ca justitia sa se faca in sala de judecata si nu televizata. Va rog sa aveti ingaduinta sa intelegeti aceasta atitudine, care este un respect pe care il datorez justitiei si pe care, ca orice cetatean, trebuie sa il aratam", a spus Tariceanu.

Raspunzand unei intrebari, el a afirmat ca declaratia data in acest dosar la DNA de fostul premier Victor Ponta nu contine "nimic incriminator" la adresa sa.

"Cred ca declaratia domnului Ponta, ati vazut ca este publica, este extrem de edificatoare si nu contine nimic incriminator", a aratat Tariceanu, in timp ce avocatul sau a explicat ca nici declaratia data de fosta sotie a lui Tariceanu nu este impotriva acestuia.

Calin Popescu-Tariceanu a fost trimis in judecata de DNA pe 7 iulie 2016, iar timp de 8 luni procesul s-a desfasurat in procedura de camera preliminara. ...citeste mai departe despre "Tariceanu in instanta: Nu recunosc acuzatiile care mi se aduc si nici nu le inteleg" pe Ziare.com

#Tariceanu proces , #Stiri Administratie