Tariceanu, taxat de CSM pentru ca a cerut demiterea sefelor DNA si Inaltei Curti

Luni, 22 Iunie 2015, ora 17:41
1041 citiri
Tariceanu, taxat de CSM pentru ca a cerut demiterea sefelor DNA si Inaltei Curti
Foto: Facebook/ Calin Popescu Tariceanu

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis luni ca presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a incalcat independenta Justitiei prin afirmatiile si scrisoarea prin care solicita demiterea Liviei Stanciu, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, si Laurei Codruta Kovesi, sefa DNA.

CSM si-a insusit luni raportul Inspectiei Judiciare, care, in urma verificarilor, a stabilit ca afirmatiile si demersurile presedintelui Senatului au fost de natura sa aduca atingere independentei sistemului judiciar.

Cinci senatori, printre care si presedintele Camerei Superioare a Parlamentului, Calin Popescu-Tariceanu, au solicitat, in luna mai, printr-o scrisoare, presedintelui Klaus Iohannis sa le inlature, prin demitere ori prin demisie, pe Livia Stanciu, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, si Laura Codruta Kovesi, sefa DNA, pentru "incalcarea drepturilor si libertatilor fundamentale" ale Marianei Rarinca.

Tariceanu, scrisoare catre Iohannis: Ii ...citeste mai departe despre "Tariceanu, taxat de CSM pentru ca a cerut demiterea sefelor DNA si Inaltei Curti" pe Ziare.com

#Tariceanu CSM, #Tariceanu CSM afectat justitie, #Tariceanu CSM Kovesi Stanciu , #Stiri Administratie