Tarifele de transport si distributie a energiei termice cresc cu 32%. Firea da asigurari ca nu se scumpeste caldura

Miercuri, 30 August 2017, ora 23:06
1040 citiri
Tarifele de transport si distributie a energiei termice cresc cu 32%. Firea da asigurari ca nu se scumpeste caldura
Foto: Arhiva/Ziare.com

Un proiect care vizeaza majorarea cu peste 30% a tarifelor de transport si distributie a energiei termice practicate de RADET Bucuresti a fost aprobat de Consiliul general, insa primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a dat asigurari ca aceasta hotarare nu vizeaza consumatorii casnici.

"Ii asigur pe toti bucurestenii care sunt racordati la sistemul centralizat de termoficare ca nu vor avea sub nicio forma de suferit, deci factura nu se va majora la intretinere, la apa cala si caldura, ca urmare a faptului ca regia de termoficare a municipiului a solicitat Consiliului general o majorare a tarifului cu 32%, tarif care nu a mai fost ajustat din 2011, regia aflandu-se in procedura de insolventa", a precizat marti Firea, in deschiderea sedintei Consiliului general al Municipiului Bucuresti.

Conform proiectului, "se avizeaza de principiu tarifele locale pentru serviciul public de alimentare cu energie termica prin sistemul centralizat de incalzire a municipiului Bucuresti, dupa cum urmeaza: tariful pentru transportul si distributia energiei termice furnizate prin puncte termice urbane la nivelul de 141,17 lei/Gcal (fara TVA); tarif pentru transportul energiei termice pentru consumatorii alimentati din circuitul primar la nivelul de 80,39 lei Gcal (fara TVA) ".

Totodata, RADET propune modificari si la preturile de producere si distributie a energiei termice la centralele termice de cvartal la un nivel de 332,45 de lei/Gcal (fara TVA) pentru energia termica furnizata consumatorilor casnici si la 361,97 lei/Gcal (fara TVA) pentru energia termica furnizata consumatorilor noncasnici.

"Se avizeaza de principiu preturile de producere a energiei termice la Centrala Termica - Casa Presei Libere (CPL) la un nivel de 171,37 lei/Gcal (fara TVA) pentru energia termica furnizata consumatorilor casnici si la un nivel de 195,66 lei/Gcal (fara TVA) pentru energia termica furnizata consumatorilor noncasnici", se mai precizeaza in proiectul de hotarare.

In raportul de specialitate se arata ca, in afara de cresterile preturilor de producere ale energiei termice, fata de 2011, cand au fost aprobate actualele tarife, pretul apei reci a crescut, in etape, de la 2,26 lei/mc la 4,13 lei/mc, iar tariful de canalizare de la 0,5 lei/mc la 0,92 lei/mc, pretul energiei electrice active ramanand practic neschimbat.

"Din analiza, se constata ca incepand cu 1 iulie 2017 costurile aferente activitatii de distributie si transport au fost influentate de cresterea costului ...citeste mai departe despre "Tarifele de transport si distributie a energiei termice cresc cu 32%. Firea da asigurari ca nu se scumpeste caldura" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#scumpire transport caldura Bucuresti RADET, #firea caldura intretinere scumpire Bucuresti , #Stiri Administratie